Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Abdulkadir Selvi: Şanlıurfa’da Cevheri bağımsız aday olacak

Abdulkadir Selvi: Şanlıurfa’da Cevheri bağımsız aday olacak

Şanlıurfa’da muhalefet kanadında büyükşehir belediye başkan adaylığı için resmi açıklama yapılmazken Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Abdulkadir Selvi Sabahattin Cevheri’nin bağımsız aday olacağını köşesinden duyurdu.

Selvi, ‘Kılıçdaroğlu’na sol kroşe, Erdoğan’ın HDP stratejisi’ isimli köşesinde Şanlıurfa’ya yer verdi. CHP ve HDP adaylarına ilişkin değerlendirmeleri köşesine taşıyan Selvi, Şanlurfa’da Sabahattin Cevheri’nin 4 parti destekli bağımsız büyükşehir belediye başkan adayı olacağını savundu.

Selvi’nin Şanlıurfa ile ilgili köşesine taşıdığı ifadeler ise şöyle:

DSP olayı Kılıçdaroğlu’na sol kroşe oldu. Ama HDP’den önemli bir destek geldi. Daha önce İstanbul, Adana ve İzmir’de aday çıkarmama kararı alan HDP, bu kez Gaziantep, Şanlıurfa, Mersin ve Ankara’yı da dahil ederek sayıyı 7’ye yükseltti. Ankara’da HDP’nin yüzde 6.4 oranında bir oyu var. Ama Gaziantep’te 11.9, Mersin’de 16.9 ve Şanlıurfa’da yüzde 28’lik bir oy oranına sahip.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan daha önceki konuşmamızda “AKP ve MHP’yi geriletecek adayları destekleme düşüncesindeyiz” demişti. Bu sözlerin adresinin CHP olduğu açık. Ancak bazı yerlerde istisna yaşanabilir. HDP, CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti Şanlıurfa’da AK Parti’ye karşı bağımsız aday Sabahattin Cevheri’yi destekleyecek. HDP, Gaziantep’te eski milletvekilleri olan DSP adayı Celal Doğan’ı destekleyebilir.

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan