Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Askon’dan Rektöre Cevap

Askon’dan Rektöre Cevap

Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik’in sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıya, Kamu yararı statüsünde faaliyet gösteren Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şubesi sessiz kalmadı.

ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Üniversitemizi cazibe merkezi haline getirmek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız dedi.

Geçtiğimiz günlerde Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda “Harran Üniversitesinin, en az bin öğretim elemanının ve personelin kampüs lojmanlarında yaşadığı, içerisinde kreşi, anaokulu, ilkokulu, koleji, alışveriş merkezi ve her türlü yaşam faaliyet alanlarının bulunduğu devasa bir yerleşkeye dönüşmesini hayal ettiğini bunun için harekete geçtiklerini Şanlıurfa’da bulunan Yerel ve Mülki yöneticilere, sivil toplum kuruluşlarına merkezi yönetime seslenerek  içerisinde bilim, sanat ve kültürel faaliyetlerin fışkırdığı bir cazibe merkezi haline getirmeye hazır mısınız?” diye seslenmişti.

Rektör Çelik’in açıklamasına cevap veren ASKON Şube Başkanı Orhan Şahin, Dünyanın en eski Üniversitesine sahip olan Şanlıurfa’nın tarihte olduğu gibi bugünde birçok alanda bilim adamı yetiştirecek potansiyele sahip olduğunu, kentin bu değerlerinin ortaya çıkması konusunda her türlü destek ve çalışmalara hazır olduklarını söyledi.

Üniversite kampüs alanında olması istenilen yatırımların, tamamını kamudan beklemeden, özel sektöre fırsat verilerek yapılabileceğini dile getiren Şahin, Rektörümüzün Üniversitemize kazandırmaya çalıştığı tüm düşüncelerine katılıyoruz ancak bu kazanımları tamamını, devletten beklemek yerine özel sektöre de fırsat verilirse yapılabileceğini kaydetti.

Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Kesişen yollar anlamına da gelen Harran isminin bugünkü sahibi olan üniversitemiz tarihte olduğu gibi bugünde çok kıymetli bir noktadadır. Yakın zamanda rektör olarak atan Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik üniversitemizin bu değerinin farkında olarak 1992 yılında Şanlıurfa merkezde kurulan yeni üniversitemizin başta eğitimi olmak üzere tüm sosyal ve kültürel konularda eksikliklerini gidermek için kolları sıvamıştır. Şanlıurfa’mız adına heyecan oluşturan bu duruma sessiz kalmayıp, yapılacak olan her türlü faaliyetlere ortak olmak, destek vermek adına hazır olduğumuzu, Üniversitemizin isminin bugün daha çok gündeme gelmesi adına elimizden geleni yapmaya gayret içinde olacağımızın bilinmesini isterim. Özellikle son zamanlarda sıkça gündeme gelen öğrenci yurtları konusunda, üniversite içerisinde özel sektöre verilecek alanlar ile yap-işlet modeli uygulanarak bu eksikliğin önüne kısa sürede geçilebilir.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan