Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Büyükşehir ve merkez ilçelerde borç durumu nedir !

Büyükşehir ve merkez ilçelerde borç durumu nedir !

(Ruha Haber Ajansı / RHA) Şanlıurfa’da yerel seçimlerin ardından ‘hangi belediyenin ne kadar borcu var?’ en çok sorulan ve merak edilen konuların başında geliyor.

Seçim öncesi mevcut başkanların bazıları belediyenin borcunu açıklarken bazıları da açıklama yapmadı. Koltuğu devredip ayrıldı. Bu kapsamda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin borcu eski belediye başkanı Nihat Çiftçi tarafından 581 milyon olarak açıklanmıştı. Ancak yeni dönemde başkan seçilen Zeynel Abidin Beyazgül’den açıklanması beklenen büyükşehir belediyesi borcunun daha yüksek olması tahmin edliyor.

EKİNCİ: 45 MİLYON / KUŞ: 116 MİLYON BORÇ VAR

Belediyelerin devir teslimlerinden önce açıklanan rakamların yeni gelen başkanların rakamlarına uymamasınn ilk örneği Eyyübiye Belediyesi’nde yaşandı. Eski belediye başkanı Mehmet Ekinci son toplantısında belediyenin borcu ile ilgli verdiği rakam 45 milyon iken yeni başkan Mehmet Kuş yaptığı açıklamada belediyenin borcunun 116 milyon (eski parayla 116 triyon) olduğunu açıklamıştı.

NİHAT ÇİFTÇİ AÇIKLADI, BEYAZGÜL DE AÇIKLAYACAK MI?

Gözler diğer belediyelere çevrilirken ilk olarak akıllara Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi geliyor. Belediyenin borcu eski başkan Nihat Çiftçi belediyenin borcunun 581 milyon olduğunu açıklamıştı. Şimdi gözler yeni belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’de. Beyazgül’ün açıklayacağı rakamlar ile Çiftçi’nin açıkladağı rakamlar örtüşüp örtüşmeyeceği merak konusu oldu.

DEMİRKOL, BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITSIZ BIRAKMIŞTIII …

Merkez ilçelerde Eyyübiye’de rakamlar netleşirken Haliliye’de eski başkan Fevzi Demirkol son toplantısında belediyenin borçlu olmadığını söylemiş ancak rakamlara ilişkin soruları ise yanıtsız bırakmıştı.

BAYDİLLİ: 10 MİLYON LİRA – KARBEL BELEDİYESPOR’UN BORCU BİLİNMİYOR !!!

Karaköprü Belediyesi’nde ise son durum mevcut başkan olan ve tekrar seçilen Metin Baydilli belediyenin borcunun 10 milyon olduğunu açıklamıştı. Ancak Belediye bünyesinde kurulan ve ligde mücadele veren futbol kulübünün borcunun belediyeye ne kadar yansıdığı ve belediye bütçesine yansıyan toplam borç ne kadar olduğu ise bilinmiyor.

CEYLANPINAR VE AKÇAKALENİN BORCU MERAK EDİLİYORRR !

Öte yandan Ceylanpınar, Akçakale, Birecik, Bozova, Viranşehir ve Siverek Belediyeleri güncel borca yönelik herhangi bir açıklama yapmazken Harran ve Suruç Belediyeleri borçlara yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan