Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Şehit Abdülkadir Oğuz, Adını Taşıyan Okulda Anıldı

Şehit Abdülkadir Oğuz, Adını Taşıyan Okulda Anıldı

Şanılurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfalı Şehit Polis Abdülkadir Oğuz’un adını taşıyan okulda düzenlenen şehitleri anma törenine katıldı.
Şehit Abdülkadir Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen anma töreni, şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı serginin gezilmesinden sonra, okulun salonunda düzenlenen program ile devam etti.
Şehitleri manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehit Polis Abdülkadir Oğuz için okul öğrencilerinin okuduğu hatimler için Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur tarafından hatim duası yapıldı.
Şehit Abdülkadir Oğuz’un kız kardeşi Behiye Oğuz ve öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından kürsüye gelen Vali Abdullah Erin, şehitlerin ailelerini selamlayarak dualarına talip olduklarını söyledi. “Cenab-ı Allah’tan şehitlerimizin annelerine, babalarına, kardeşlerine ve bacılarına sabırların en güzelini vermesini niyaz ediyorum” diyen Vali Erin, konuşmasına şöyle devam etti:
Şehit Abdülkadir Oğuz ve onun dava arkadaşları, silah arkadaşları adına düzenlenen anma etkinliğinde bir aradayız. Şehitlerimizin yeri, makamı Allah tarafından vadedilen rızıklarla ilgili ve onların nereye gittiğini çok iyi bilen bir milletiz. Bu vatanı vatan kılan, bu bayrağımızı değerli kılan, vatan topraklarını aziz kılan, birlik beraberliğimizin, istiklal ve istikbalimizin garantisi olan, teminatı olan şehitlerimizin hepsini tek tek rahmetle, minnetle, şükranla anıyor mekanlarının cennet olmasını diliyorum.
Bu değerlerimiz uğruna gazi olan tüm kardeşlerimize, askerlerimize, korucularımıza, sivil vatandaşlarımıza, ortaya koyduğu mücadele ile gazilik şerefine ermiş olan tüm gazilerimizi yine minnet ve şükranla anıyorum.
Vali Erin’in konuşmasından sonra Şehit Abdülkadir Oğuz’un babası Şevket Oğuz tarafından Vali Erin’e günün anısına bir plaket takdim edildi. Anma töreni, okula ve düzenlenen etkinliğe emeği geçenlere şükran plaketi verilmesinin ardından sona erdi.
Eyyübiye ilçesi Akabe mevkiinde yaptırılarak eğitim vermeye başlayan Şehit Abdülkadir Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen anma törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Eyyübiye Müftüsü Adem Dobur, Şehidin babası Şevket Oğuz, annesi Hatice Oğuz, kardeşleri, okul öğrencileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Şehit Polis Abdülkadir Oğuz, Hakkari Yüksekova’da görev yaptığı 8 Şubat 2016 günü, çarşıda sivil dolaşırken kalleş bir pusu sonucu bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilmişti.

TÜBİTAK SERGİSİNİ ZİYARET
Şehit Abdülkadir Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki anma töreninden sonra Karaköprü ilçesinde bulunan Hatice Kübra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarını ziyaret etti.
Öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceleyen ve projeleri hakkında öğrencilerden bilgi alan Vali Erin, “Teknolojiyi takip eden, yeniliklere imza atan genç beyinlere ülkemizin ihtiyacı var. Yapacağınız tüm çalışmalarda devletimiz en büyük destekçinizdir” diyerek, öğrencileri tebrik etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan