Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Suruç Ovasına Sulama Suyu Verildi

Suruç Ovasına Sulama Suyu Verildi

Suruç Ovasının sulanması vatandaşlarımızın 100 yılık bir hayali idi. Atatürk Barajından alınan su, terfi merkezi, ana kanallar ve Dünyanın sayılı dev sulama tüneli ile ovaya aktarıldı ve hasret sona erdi.
Suruç Sulama Projesi: Türkiye’nin en büyük kalkınma projesi olan GAP kapsamında inşa edilen projede, Türkiye’nin en büyük, dünyanın en büyük 5’inci sulama tüneli Suruç’ta yapıldı. 2015 yılında Suruç tünelinin hizmete alınması, ovada sulamaya başlamasıyla birlikte modern sulama sistemine kavuşarak, 112 bin kişiye istihdam sağlanmış oldu.
Bugün itibariyle projenin %60’ı olan 562.950 dekar arazinin şebekesi tamamlanarak sulamaya açılmıştır. Böylece Suruç ilçe merkezi ve 105 yerleşim yerinin zirai arazileri suya kavuşmuştur.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak kurak toprakları yeşile büründürmeyi, üreticinin ve tüketicinin yüzünü güldürmeyi sürdürdüklerini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’2019 yılı sulama sezonu kapsamında bugün saat 15:00 itibari ile 562 bin 950 Dekar araziye sulama suyu verilmeye başlandı. Hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.’’dedi.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan