Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / “ Bayrama kadar destekleme ödemelerini yapıyoruz”

“ Bayrama kadar destekleme ödemelerini yapıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayrama kadar 2,4 katrilyon kütlü pamuk, 662 trilyon yağlık ayçiçeği ve 385 trilyon çiğ süt desteği ödemelerini yapıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu’nda çiftçiler ile iftar programında bir araya geldi.

Çiftçilere verilen desteklerin artırılacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sene destek miktarını, eski rakamla söylüyorum 16 katrilyon liranın üzerine çıkartıyoruz. Gübre ve yemden alınan KDV’yi tamamen kaldırmanın yanında ‘mazotun yarısı sizden yarısı bizden’ diyerek çiftçilerimizin üretim maliyetlerini ciddi oranda düşürüyoruz. 2023’te buğday üretimini 22 milyon tona, baklagilleri 1,5 milyon tona, pamuk üretimini ise 3 milyon tona ulaştıracağız, kararlıyız.” Şeklinde konuştu.

Hayvancılığa verilen desteklerin de artarak devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyükbaş hayvan sayısını 2019’da 17,5 milyon başa, 2023 yılında ise 19 milyon başa çıkarmayı hedefliyoruz. Küçükbaş hayvan sayısını 2019’da 53 milyon başa, 2023’de ise sürü büyütme projemizle 100 milyon başa yükseltmeyi planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayrama kadar 2,4 katrilyon kütlü pamuk, 662 trilyon yağlık ayçiçeği ve 385 trilyon çiğ süt desteği ödemelerini yapıyoruz.” Diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan