Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Beyazgül: Belediyenin yüksek bir borcu olduğu doğrudur

Beyazgül: Belediyenin yüksek bir borcu olduğu doğrudur

(Ruha Haber Ajansı / RHA) Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, belediyenin borçlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Beyazgül,”Belediyenin yüksek bir borcu olduğu doğrudur. Rakamsal olarak da televizyon konuşmasında, daha detaylı olarak bilgi verecem.”dedi. Öte yandan Nihat Çiftçi, seçim öncesi belediyenin 581 milyon liralık borcunun bulunduğunu açıklamıştı.

Büyükşehir Belediyesinin borç durumu gündeme düştü. Yerel seçimler öncesi büyükşehir eski belediye başkanı Nihat Çiftçi, belediyenin 581 milyon TL olduğunu açıklamıştı. Yeni seçilen birçok belediye başkanı borçlarını açıklarken Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, borçlara yönelik henüz bir açıklama yapmadı.

BEYAZGÜL: DAHA SONRA DETAYLI BİLGİ VERECEĞİM
Tasarruf tedbirleri kapsamında alınan önlemlere yönelik düzenlen toplantıda açıklama yapan Beyazgül,”Çok daha geniş konuşmamız icap edecek, elbetteki yüksek bir borcumuz olduğu doğrudur. Belediyemizin tabii bu borçları hizmet karşılığı oluşan borçlardır. Belediye hizmet yapmış, bunun karşılığında da elbette ki bir borç çıkmış; ama bu bizi ümitsizliğe sevk eder bir durum değil; Yeniden biz hizmetlerimize devam edeceğiz. Bunu ifade edeyim, biliyorsunuz belediyeler tüzel kişiliklerdir elbette, aldığımız borçlar bizim borçlarımızdır; ama rakamsal olarak da televizyon konuşmasında, daha detaylı olarak bilgi verecem.”dedi.

NİHAT ÇİFTÇİ, GÜNCEL BORÇ 581 MİLYON LİRA DEMİŞTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 31 Mart yerel seçim öncesi kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcilerine belediyenin güncel borcunun 581 milyon lira olduğunu açıklamıştı. Çiftçi, göreve geldiklerinde büyükşehrin 798 milyon TL borcu olduğunu görev süresi boyunca yaptıkları hizmetlerle birlikte toplamda 266 milyon TL borç ödediklerini ve belediyenin güncel borcunun 581 milyon TL olduğunu belirtmişti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan