Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Valilik: 5 işçinin öldüğüne yönelik haberler gerçekleri yansıtmıyor

Valilik: 5 işçinin öldüğüne yönelik haberler gerçekleri yansıtmıyor

(Ruha Haber Ajansı / RHA) Şanlıurfa Valiliği, bazı yayın organlarında Çankırı ilinde yoğun yağışlar nedeniyle 5 mevsimlik tarım işçisinin hayatını kaybettiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada,”16 Haziran 2019 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarında, Çankırı İli Kızılırmak ilçesinde dün gece saatlerinde yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle oluşan su baskınlarında; Tarım işlerinde çalışmak için ilçede bulunan Şanlıurfalı beş (5)  vatandaşımızın hayatını kaybettiği, ayrıca çok sayıda yaralı ve kayıpların olduğu şeklinde gerçekleri yansıtmayan ifadeler kullanılmıştır.

Dün gece meydana gelen olayda ilçede bulunan Şanlıurfalı vatandaşlarımızın kaldıkları çadırlar zarar görmüş, Çankırı Valiliği koordinasyonunda Kızılırmak Kaymakamlığı ve Çankırı Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile diğer ilgili kurumlar tarafından olaya anında müdahale edilmiştir. Olayda çadırları zarar gören vatandaşlarımız için AFAD Başkanlığı tarafından bölgeye gönderilen 30 çadırın kurulumu gerçekleştirilmiş olup, yağışların devam etmesi ihtimaline karşı ilçe spor salonu da vatandaşlarımızın barınmalarına hazır hale getirilmiştir. Ayrıca bölgede bulunan vatandaşlarımız için Kızılay tarafından üç gün boyunca 500 kişiye sıcak yemek verilecektir.

Resmi makamlardan yapılan açıklamalara dayandırılmayan bu tür paylaşımlara vatandaşlarımızın itibar etmemeleri gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”denildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan