Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / THY İstanbul-Çin direk uçuşları 20. yıl Galasında

THY İstanbul-Çin direk uçuşları 20. yıl Galasında

Büyükelçi Önen, Çin’de THY İstanbul-Çin direk uçuşları 20. yıl galasında.
“Daha fazla doğrudan uçuş, ülkelerimiz arasında daha iyi siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkiler anlamındadır”

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Çin direk uçuşlarına başlamasının 20. yılı vesilesiyle düzenlenen gala törenine katıldı. Galada konuşan Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, Türkiye ve Çin arasında daha fazla doğrudan uçuşun ülkelerimiz arasında daha iyi siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkiler anlamına geldiğini söyledi.

THY’nin Çin’de yeni slotlar açması için beklentilerimizi kuvvetlendiriyor
ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen konuşmasında, Türkiye ve Çin arasında daha fazla doğrudan uçuşun ülkelerimiz arasında daha iyi siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkiler anlamına geleceğini belirterek, “THY’nin Çin uçuşlarının başlamasının 20. Yıldönümü vesilesiyle Pekin’de görkemli bir Gala gerçekleştirdik. İki ülkenin gelişen ilişkileri ve ticari işbirlikleri THY’nin Çin’de yeni slotlar açması için beklentilerimizi kuvvetlendiriyor” dedi.

Pekin Büyükelçimiz Önen’den, TBMM Dışişleri Komisyonu ve
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı heyeti onuruna yemek
Pekin’de bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Büyükelçi Ahmet Yıldız ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı heyetini kabul eden Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, misafirlerinin onuruna bir akşam yemeği düzenledi.

Büyükelçi Önen, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız tarafından Çin’in önde gelen düşünce kuruluşu CICIR iş birliğiyle düzenlenen ‘Yeni Dönemde Türkiye ve Çin’ paneli, Çin medyası, akademi dünyası ve düşünce kuruluşlarından temsilcilerin yoğun katılımları ile Pekin’de gerçekleştirildiğini belirtti.

Türkiye ve Çin derinleşmiş bir dostluğa sahip olacak
Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, Pekin’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Çin Çağdaş Uluslararası İlişkiler Enstitüleri (CICIR) iş birliğiyle organize edilen ‘Yeni Dönemde Türkiye ve Çin’ başlıklı panelin açılış konuşmasını gerçekleştirerek, “Ülkelerimizin barışçıl ve müreffeh bir küresel düzen için ortak vizyonu göz önüne alındığında, önümüzdeki yıllarda Türkiye ve Çin’in derinleşmiş bir dostluğa sahip olacağından eminim” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan