Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Şanlıurfa Eğitim Bir Sen İşyeri Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Şanlıurfa Eğitim Bir Sen İşyeri Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Şanlıurfa Eğitim Bir Sen İşyeri Temsilcileri İle Bir Araya Geldi.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa-1 Nolu Şubesi olarak; Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye İlçelerimizin yaklaşık olarak 300 iş yeri temsilcimizle beraber gündemdeki konuları istişare ederek yeni dönem için çalışmalarımızı belirledik.

*5.Dönem Toplu Sözleşme süreci;
-Uzlaşmazlıkla sona eren 5. Dönem Toplu Sözleşme pazarlık sürecinde bir milyonu aşkın eğitim çalışanının haklı beklentilerinin,alın terinin karşılığı taleplerinin kamu işverenince karşılanması bir yana üzerinde durulmadan geçiştirilmesi, sorunlara duyarsız,çözüm önerilerine kayıtsız kalınması asla kabul edilemez.Üzerinde uzlaşılan konuların geçmişteki toplu pazarlık pratiği görmezden gelinerek tek taraflı bir tespit tutanağıyla yok sayılması;eğitim çalışanlarının sayısal çoğunluğunun ve varlığının toplumsal bir güç yerine bir yük olarak görülmesi,eğitim çalışanları adına esef verici, çalışma hayatının geleceği açısından ise kaygı vericidir.
*Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun hakemlik sürecindeki tutum,tavır ve kararları,kurulun varlığını,yapısını,meşruiyetini ve özerkliğini kamu görevlileri nezdinde tartışmaya açmıştır.kurul kendini kamu işvereninin noteri konumuna düşürmüştür.
*3600 ek göstergeyle ilgili verilen sözlerin,icraya dair belgelerde yer alan taahhütlerin gereği bir an evvel yerine getirilmelidir.Ek gösterge düzenlemesi,meslek grupları bazlı değil,memnuniyet katsayısını artıracak, kamu görevlilerinin tamamını kapsayacak şekilde yapılmalıdır.
*Kamu hizmetlerinin verimli ve etkin bir şekilde yürütülmesine hiçbir katkıda bulunmayan sözleşmeli öğretmen istihdam uygulamasına son verilmeli; eğitim çalışanları açısından başta aile bütünlüğü olmak üzere, birçok soruna ve hak kaybına yol açan sözleşmelilik sona erdirilerek sözleşmeli personel kadroya geçirilmelidir. Kadro hakkı verilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.
*Öğretmenlik mesleğinin statüsünü yükseltecek,mesleği tüm aşama ve basamaklarıyla ele alacak, özlük ve sosyal haklarında iyileştirmeler yaparak sosyal itibarını daha da yükseltecek,bir meslek kanunu ivedilikle çıkarılmalıdır.
*Geride bıraktığımız yıllarda birçok eğitimci arkadaşımızın kurbanı ve mağduru olduğu şiddet illetinin önlenmesi için caydırıcı tedbirler alınmalı,Bakanlık bu konuda öncü rol üstlenmelidir.
*Eğitim sisteminin verimliliği, niteliği ve sürekliği konusunda fedakârca emek veren, büyük rol üstlenen, eğitim hizmetinin ayrılmaz parçası hizmetli,memur, şeflerimiz başta olmak üzere, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı personelinin alın terinin karşılığı olarak mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır.
*İstanbul sözleşmesi ifsaddan başka faydası olmayıp her platformda bunu dile getireceğiz.
*Kılık-Kıyafet serbestliği eylemimiz devam ediyor.
Sosyal dokumuza uygun sendikal temsil,sosyal medya kullanımı ve kurumsal aidiyet konularında bilgilendirmeler yapıldı.Coşkulu katılım ve özverili çalışmalarından dolayı ilçe temsilcilerimize, yönetimlerine ve iş yeri temsilcilerimize canı gönülden teşekkür ediyor,başarılar dileyerek toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ettik.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan