Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / TMMOB Bileşenlerinden ‘Biatçı Kent Konseyi’ seçimlerine tepki

TMMOB Bileşenlerinden ‘Biatçı Kent Konseyi’ seçimlerine tepki

(Ruha Haber Ajansı – RHA) TMMOB Bileşenleri, KESK Bileşenleri Urfa Tabip Odası, Urfa Barosu, ŞUTSO 8. Meslek Komitesi yapılacak olan ‘Biatçı Kent Konseyi’ seçimleri için açıklamalarda bulundu.

Özel bir mekanda düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan SUTSO Meclis Üyesi Cemal Beyaz,”Bilindiği üzere Urfa kent konseyi genel kurulunun 5 Ekim cumartesi günü saat 14 de yapılacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Kent konseyinin görevlerinden biri; “Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlamakdır.”dedi.
“Fakat söz konusu konseyin yapacağı genel kurul toplantısında Tmmob Bileşenleri, Kesk Bileşenleri, Urfa Tabip Odası, Urfa Barosu, Şutso 8.Meslek Komitesinin içinde barındıran meslek odaları gibi belirli kurumların yer almaması, yine kent konseyinin görevlerinden biri olan; “Kent yönetiminde saydamlık, katılım, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanmasına katkıda bulunmak” maddesine aykırı düştüğü gibi aynı zamanda kentin sorunlarını taraflı bir yaklaşımla değerlendirmiş olacaktır.” Diyen Beyaz, şunları kaydetti:”Kent konseyleri, görev alanına giren konularda; genel kurulda yer almayan kurumların bulunamaması sebebiyle herhangi bir görüş alınamayacak olması; konseyin kente vereceği zararların temelini oluşturacaktır. Daha demokratik bir şekilde kurgulanmış olan “Kent Konseyi”, pratikte idarenin insiyatifi doğrultusunda hareket edebilmesi ve genel kurulda yok saymaya çalıştığı kurumlarla anti-demokratik bir hale dönüştürmüştür. Bizler bu kentin meslek odaları sendikaları vakıf dernekleri dinamikleri olarak kent konseyinin bu süreci iyi yönetemediği basına ve kamuoyuna yeterli bilgi paylaşımının yapılmamasının kasıtlı yanlı taraflı olduğu kanısındayız. Bazı kurumların yer almamasını; bazı kurumları kendinden sayan diğer kurumları görmezden gelmeye çalışan zihniyet kentin sorunlarına kulak veren kafa yoran bilimden beslenen kurumları yok saymaya çalışmıştır. Kentin sorunları kentin daha yaşanılabilir halkın isteklerini bilen araştıran bilimden beslenen kurumlar olarak bulunmamamızın kabul edilemez olduğu çeşitli kaynaklar tarafından bilinçli olarak oluşturulduğunu düşünüyoruz. Kent konseyi listesinin belli çerçevede tutulup ilan duyuru bilgilendirme sürecinin kasıtlı olarak kısıtlandığı kanısındayız. Bu kentin en büyük sorunlarının sağlık, hukuk, eğitim, yapılaşma, ulaşım, kentleşme, çevre ve göç faktörleri göz önüne alındığında sadece kentin bir bölümü dahil edilerek büyük bölümünü dışarıda tutmaya çalışan zihniyet kentin ve halkın çıkarlarını gözetmekten yoksundur.

Eğitimcinin sağlıkçının emekçinin mimar mühendislerin içinde bulunmadığı kent konseyi ancak ve ancak kentin sorunlarının üstünün kapatılması geçiştirilmesi, gelişiminin önünü tıkamaktadır.
Sağlık sorunları ile ilgili sağlık kurumlarının söz hakkının olmadığı, kentin yaşanılabilir kentleşmeye uygun halkın çıkarını teknikten bilimden beslenen gözeten mimar mühendislerin meslek odalarının olmadığı, eğitim konusunda bilimi esas alan kurum ve sendikaların olmadığı, düşünce farklılıklarından kaynaklı partilerin olmadığı…Mevcut durum yanlı taraflı kentin sorunlarına çözüm olmaktan uzak bir kurul oluşacağı farklı ses ve dinamikleri göz ardı ederek çalışma yürütemeyeceği bu tutumun biz bildiğimizi okuruz en iyisini biz uygularız mantalitesinin bu kente ne kadar zarar verdiği gelişimin sorunların ortadan kalkmasına engel olduğu bilinmektedir
Bizler bu dinamikleri olarak söz hakkı olan kurumlar olarak bu yanlı taraflı tutumu eleştiriyor kınıyoruz. Kenti belli çevrelerin belli çevrelerin çıkarları doğrultusunda yönetildiği değil tüm kentlilerin temsiliyetinin olduğu demokratik katılımcı bir anlayış ve kente dair kararların ekolojik sınırları gözeten, koruyan bir bakış açısıyla alındığı bir kent konseyi yapısının oluşması gerektiğinin altını çiziyoruz. Bizler meslek odaları sendikalar kurumlar olarak kentin, halkın sorunlarına katkı sunmaya; eleştirilerimizi yapmaya devam edeceğiz yok saymaya çalışan zihniyeti boşa çıkaracağımızı tüm Urfa kamuoyu ile paylaşır saygılar sunarız.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan