Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Harran Tıp’ta Yaşlılar Günü Kutlandı

Harran Tıp’ta Yaşlılar Günü Kutlandı

Harran üniversitesi Tıp fakültesinde dünya yaşlılar günü kutlandı.

Dünya nüfusunda yaşlı bireylerin sayısında artış gözlemlenmektedir. Bu sayı ile birlikte bireylerin “Yaşlı Sağlığı” konusunda bilinçlendirilmesi ve yaşlıların sağlık ve sosyal açıdan yaşam standartlarının yükseltilmesine dikkat çekmek amacıyla BM tarafından 1 Ekim, Dünya Yaşlılar Günü olarak belirlenmiştir.
Ülkemizde yaşlı nüfus (65 ve üzeri) 2014 yılında %8 iken 2015 yılında %8,2 ye yükselmiştir. Ülkemizde yaşlı nüfusun, diğer yaş gruplarıyla karşılaştırıldığında, daha yüksek bir artışa sahip olduğu görülmektedir. 2023’te yaşlı nüfusun % 10,2’ye çıkacağı düşünülmektedir.
Bakıma muhtaç hale gelmede önemli belirleyiciler arasında egzersiz, eğitim, beslenme, sigara ve alkol kullanımı, sosyal destek gibi çevresel ve davranışsal etmenler sayılabilir. Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Yaşlılık döneminde yaşam kalitesini arttırmak için; yeterli ve dengeli beslenme, doğru fiziksel aktivite ve egzersiz yapma, alkol ve sigara kullanımından uzak durma önem kazanmaktadır.
Hastane bünyesinde Dünya Yaşlı Sağlığı günü kapsamında Aile Hekimliği Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üys. Dursun ÇADIRCI tarafından “Yaşlı Sağlığı” konulu seminer verildikten sonra Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akif ALTAY, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üys. Dursun ÇADIRCI, Başhemşire Aynur IŞIN ve hemşirelerle birlikte hastanede yatan yaşlı hastalar ziyaret edilerek çiçek takdim edildi.
Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan