Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Urfalı Büyükelçiden Cumhuriyetimizin 96. Yıl Resepsiyonu

Urfalı Büyükelçiden Cumhuriyetimizin 96. Yıl Resepsiyonu

2 yıldır ÇHC Pekin Büyükelçisi olarak görevini başarıyla sürdüren, ülkemiz Türkiye’yi ve memleketi Şanlıurfa’yı en iyi şekilde temsil eden Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı ve Cumhuriyetimizin 96. Yıl Resepsiyonunu gerçekleştirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız; ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen’in ev sahipliğinde Çin Dışişleri  Bakan Yardımcısı Chen Xiaodong, ETBK Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, diplomatik misyon temsilcileri ve Pekin’de yaşayan vatandaşlarımızın katılımıyla düzenlenen bir resepsiyon ile kutlandı.

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) başkenti Pekin’de görevini başarıyla sürdüren, ülkemiz Türkiye’yi ve memleketi Şanlıurfa’yı en iyi şekilde temsil eden Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Pekin’de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın yıldönümünü kutladılar. Cumhuriyetimizin 96. Yıl Resepsiyonu gerçekleştirerek oradaki Türk vatandaşları bir araya gelerek hasbihal ettiler.

96. yılında yine mutlu, yine gururlu, yine umutluyuz

Ülkemizi, bayrağımızı ve bu asil milleti temsil etmekten gurur duyduğunu belirten Türkiye’nin çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü ETBK Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Çinli konuklarımız ve Pekin’de yaşayan vatandaşlarımızın da katılımıyla düzenlenen geniş çaplı bir resepsiyon ile kutladık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Nice 96 yıllara. Büyükelçiliğimizce Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümüne yakışır güzellikte bir resepsiyon gerçekleştirdik. Türk mutfağına ve adetlerine uygun olarak sunulan ikramlarımız, Ulusal bayramımızda bizi yalnız bırakmayan konuklarımız tarafından tam not aldı. Biz Pekin Büyükelçiliği olarak büyük bir aileyiz, tüm mesai arkadaşlarımı emekleri, çalışkanlıkları ve özverileri için kutluyorum. Çok başarılı geçen bir 29 Ekim resepsiyonunu daha geride bıraktık. Ülkemizi, bayrağımızı ve bu asil milleti temsil etmekten gurur duyuyoruz. 96. yılında yine mutlu, yine gururlu, yine umutluyuz” dedi.

Harikulade bir 29 Ekim yaşattığı için şükranlarımızı sunuyoruz

29 Ekim resepsiyon yemeğini hazırlayan ekipten Yunus Emre Akkor, “29 Ekim resepsiyon yemeğini hazırlamak için, Çin’e geldik. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip dönüyoruz. Her şeyimiz tamamdı, sevenlerimizden sadece bol bol dua istedik. Göreve geldiği günden beri Çin Büyükelçimiz Sayın Emin Önen’in üstün Devlet insanı duruşunu ve ülkemizin tanıtımı için gösterdiği olağanüstü çabayı gıpta ile takip ediyoruz. Kendisine, ülkemizden binlerce kilometre uzakta harikulade bir 29 Ekim yaşattığı için şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyetini layıkıyla temsil edenlere selam olsun

Türk vatandaşlarımızdan Özlem Demir, “Biz de sizlerle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız” derken, vatandaşlarımızın geneli, “İşini iyi yapanlara, dünyanın her bir yanında Türkiye Cumhuriyetini layıkıyla temsil edenlere selam olsun” diyerek teşekkürlerini dile getirdiler.

TÜSİAD Çin Network Başkanından Büyükelçimiz Önen’e ziyaret

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Çin Network Başkanı Korhan Kurdoğlu’nu Büyükelçilik konutunda kabul ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Büyükelçimiz Önen’den Kızılay Haftası kutlaması

Büyükelçimiz Emin Önen, 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası ile ilgili de, “Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılayı kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet sunmaktadır. Asil milletimizin eşsiz güzelliklerinden biri de; mağdura, mazluma, zorda kalana yardım etmektir. Türk Kızılayı, bu güzelliğin simgesi olarak yara sarmaya, dünyanın dört bir yanına yardım eli uzatmaya devam ediyor. Bu vesileyle Kızılay Haftası kutlu olsun” diyerek Türk Kızılayı gönüllülerine de teşekkür etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan