Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Tugayın Hala Taşınmaması Büyük Zulümdür

Tugayın Hala Taşınmaması Büyük Zulümdür

Şehir içinde kalmış olması bakımından, sadece barındırdığı mühimmattan ve Cephanelikten dolayı çok tehlikeli oluşunun yanı sıra şehrin trafiğini de olumsuz etkileyen Tugayın hala taşınmaması Şanlıurfa’ya büyük bir haksızlıktır.

Dün akşam Şanlıurfa kent merkezinde bulunan 20.Zırhlı Tugay Komutanlığındaki cephaneliğin art arda patlaması dah büyük bir faciaya sebep olabilirdi.Öncelikle bu cephane patlamasında yaralanan 16 Askeri personel ve 1 sivil vatandaşımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan askeri birliklerin taşınma işlemleri birçok kentte uygulanırken ancak Şanlıurfa’daki 20.Zırhlı Tugay Komutanlığı için uygulanmamasının nedeni ise bilinmiyor.

Taşınacağı açıklanan Şanlıurfa’daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında da işlemler tamamlandı.Ancak taşınma maliyetinin yüksek olduğu iddiasıyla taşınmamıştı.2009 yılından beri gündeme gelen şehir içindeki 20.Zırhlı Tugay’ın şehir dışına taşınması konusu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından,Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın askerlerin şehir dışına taşınmasını yüksek dille seslendirmenin ardından Şanlıurfalı siyasetçilerce de hep seçim projesi olarak meydanlarda bol bol taşınmayla ilgili vaatlerde bulunulmuştu.Hatta 400 proje ve 763 projelerde bile ilk sıralarda yer almış ve yüksek sesle dillendirilmişti. Darbe girişimi ile birlikte, şehir içindeki askeri alanların, kent dışına taşınması kararı alındı.Ancak Şanlıurfa’da alınan bu karar dönemin büyükşehir belediye başkanı tarafından Tugay’ın taşınması için gerek maliyetin 450 Milyon TL olduğu gerekçesiyle taşınma yüksek maliyet nedeniyle yapılamamıştı.

Değişik zamanlarda, çeşitli nedenlerle özellikle seçim propagandalarına malzeme olsun diye, taşınacağı hep belirtilmesine rağmen, bu söylemin ayyuka çıktığı ve artık taşınacağına kesin gözüyle bakıldığı dönem, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası olmuştur.

20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın şehir dışına çıkmasıyla birlikte o alanda Şanlıurfa’ya nefes verebilecek bir botanik park çalışması önceki dönem belediye başkanı tarafından dillendirilmişti.Ancak bugüne kadar verilen hiçbir söz yerine getirilmedi Tugay konusunda.Artık tugayın şehir içerisinde kalmasının bir anlamı yok ve bu yönde proje çalışmaları hızlandırılmalı.Ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül tarafından Şanlıurfa’ya müjdesi verilmeli.Sayın Başkanın seçim öncesi sloganı neydi ?”Yaparsa Zeynel Başkan Yapar” İşte bu anlamda Sayın Beyazgül’ün yükü ağır ancak ‘yaparsa Zeynel Başkan Yapar”diyoruz.
11 Nisan stadını, tüm çabalara rağmen ranta kurban etmekten kurtaramayan Urfa halkı, devasa bir alan olan ve çok fazla bir arsa rantı niteliği olan 4 bin 500 dekar olan tugay alanını sağ salim projelendirip, sonuçlandırabilecek mi?

Ancak hatırlatmak ve hakkını teslim etmek babında,Dönemin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in Belediye Başkanı olduğu dönemde,bu konuda somut çabaları sarfettiğini,Tugayın taşınması için Askeriyeye 12 bin dönüm hazine arazisi yerini tahsis ettiğini, boşalınca yapılacak parka dair planlar/projeler hazırladığı ve bir dizi görüşme gerçekleştirdiğini belirtmekte yarar görüyorum.
Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’den umutluyum.İnşallah bir an evvel Tugayın taşınması için geren çalışmalara başlar.Bekleyelim görelim mevlam neylerse güzel eyler.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan