Anasayfa / TÜM HABERLER / Viranşehir Devlet Hastanesindeki Şüpheli Ölüm Meclise Taşındı

Viranşehir Devlet Hastanesindeki Şüpheli Ölüm Meclise Taşındı

(RHA AJANS/RHA)-HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan,Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Orhan Uçarı’ın şüpheli ölümünü Meclis gündemine taşıdı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan,Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Orhan Uçarı’ın şüpheli ölümünü Meclis gündemine taşıdı.

Öcalan, soru önergesinde Sağlık Bakanı Koca’ya şu soruları yöneltti:

Sağlık alanında yaşanan sorunlar her geçen gün artmaktadır. Sağlığın özelleştirilmesi, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları ile sağlıkta hizmete erişim ve yetersiz hizmet alımları gibi yapısal sorunların çözümüne dair etkin bir politika üretilmemektedir. Bu bağlamda Türkiye’nin birçok yerinde şüpheli hasta ölümleri veya yanlış tedavi ile sonuçlanan ölüm vakıaları ile ilgili yurttaşlardan şikayetler almaktayız. Bu bağlamda son olarak Orhan Uçar’ın 23-24.12.2019 tarihlerinde Şanlıurfa Viranşehir Devlet Hastanesi’nde yanlış uygulanan tedavi sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilmektedir.
Bu bağlamda;
1- Viranşehir Devlet Hastanesi’nde Orhan Uçar’ın ölümü ile ilgili iddialar doğru mudur? İddialar doğru ise bu konuda herhangi bir soruşturma ve kavuşturma açılmış mıdır?
2- Son iki yıldır Şanlıurfa ilindeki sağlık kurumlarında yanlış tedavi sonucu yaşamını yitiren yurttaş var mıdır? Varsa kaç yurttaş yaşamını yitirmiştir?
3- Son 5 yıldır Türkiye’deki sağlık kurumlarında yanlış tedavi sonucu yaşamını yitiren yurttaş var mıdır? Varsa kaç yurttaş yaşamını yitirmiştir?

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan