Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Şanlıurfa en tasarruflu kent mi oldu?Şanlıurfa en tasarruflu kent mi oldu?

Şanlıurfa en tasarruflu kent mi oldu?Şanlıurfa en tasarruflu kent mi oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden alınan bilgilere göre, Türkiye’de geçen yıl 1 trilyon 446 milyar 381 milyon 259 bin liralık tasarruf mevduatı toplandı. Kişi başına tasarrufların en fazla artış kaydettiği kentler, Hakkâri, Şanlıurfa, Çankırı, Şırnak, Ağrı, Adıyaman, Batman, Mardin ve Van olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’de tasarruf mevduatları, geçen yıl 2018’e göre yüzde 25,4 artarak 1 trilyon 446,4 milyar liraya yükselirken, kişi başı tasarruf miktarı 17 bin 394 lira oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden alınan bilgilere göre, Türkiye’de geçen yıl 1 trilyon 446 milyar 381 milyon 259 bin liralık tasarruf mevduatı toplandı.

Kişi başı tasarruf mevduatının geçen yıl en fazla arttığı kent Muş oldu. Muş’ta ortalama olarak her bir vatandaşın kenara ayırdığı tutar 2018’de 1.623 lira iken, bu rakam 2019’da 2 bin 454 liraya çıkarak yüzde 51,2 artış kaydetti.

Muş’un ardından kişi başına tasarrufların en fazla artış kaydettiği kentler, Hakkari, Şanlıurfa, Çankırı, Şırnak, Ağrı, Adıyaman, Batman, Mardin ve Van olarak kayıtlara geçti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan