Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / Güneşin çocukları Türkiye yarı finallerinde

Güneşin çocukları Türkiye yarı finallerinde

Hentbol branşın Şanlıurfa’nın parlayan çocukları bir kez daha Şanlıurfa’yı ve ailelerini gururlandırdı.

RHA AJANS/RHA) – 28 şubat – 1 Mart 2020 tarihlerinde Diyarbakır ilinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi çeyrek final müsabakaları sonucunda Şanlıurfa adına turnuvaya katılan Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri grup maçlarını nağmalup bitirerek Türkiye yarı finallere katılmaya hak kazandı.

Turnuvanın ilk gününde Gaziantep ekibiyle karşılaşan Şanlıurfa il karması kıran kırana geçen ve 2 dakikalık cezaların uçuştuğu maçta Gaziantep’i son dakikada Kaptan Nurdan’ın attığı gol ile maçı 9-8 alarak gruplara galibiyetle başladı.

Turnuvanın 2.gününde Iğdır il karması ile karşılaşan Şanlıurfa il karması maçtan önce İdlip‘te şehit olan askerlerimiz için 33 saniye saygı duruşunda durarak olaya duyarsız kalmadı saygı duruşundan sonra maça başlayan çocuklar harika bir oyun ile bu maçı da 18-3 alarak puanını 4’e yükselterek liderlik koltuğuna oturdu son maçlar öncesi büyük bir avantaj sağladı.

Turnuvanın son gününde Siirt il karması ile karşılaşan Güneşin Çocukları Siirt’i de 9-2 mağlup ederek turnuvayı 3’te 3 bitirerek yarı finallere gitmeye hak kazandı.

Turnuvanın başından sonuna kadar tunceli il karması ile birlikte dikkat çeken Şanlıurfa il karması turnuva boyunca izleyenlerden tam not aldı. Müsabakalar sonucunda Şanlıurfa il karmasında dikkat çeken kaleci Sümeyye, oyuncular Nurdan, Saadet, Berfin ve Merve izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Hedeflerinin milli takıma gitmek olduklarını belirten Sporcularımız akademik anlamda da başarılı olduklarını ve sporun derslere engel olmadığını ifade etti.

Şanlıurfa il karması antrenörü olarak turnuvaya katılan Bayram Kaplan yaptığı açıklamada, “Bize destek olan ve bu çocuklara güvenip bizlere bu şansı veren herkese çok teşekkür ediyorum; umarım önümüzdeki yıllarda bu çocuklardan milli formatı terleten sporcular çıkar.”

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan