Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Mevsimlik işçilerin çilesine bir de korona eklendi!

Mevsimlik işçilerin çilesine bir de korona eklendi!

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa İl Hıfzısıhha Kurulu, Mevsimlik tarım işçilerinin aileleriyle birlikte, çocukların yaşına ve sayısına bakılmaksızın 03/04/2020 tarih ve 6202 sayılı genelgeye uygun şekilde seyahat edebilmelerine olanak tanımıştı.

İl Hıfzısıhha Kurulu, Mevsimlik tarım işçilerinin aileleriyle birlikte, çocukların yaşına ve sayısına bakılmaksızın 03/04/2020 tarih ve 6202 sayılı genelgeye uygun şekilde seyahat edebilmelerine olanak tanımıştı. Buna göre yurdun çeşitli yerlerine mevsimlik iş için gitmek zorunda kalanlar izin belgesi dahilinde gidebiliyor.

Tarım işçisi olarak yurdun değişik kentlerine gitmek isteyen vatandaşlar, gerekli olan izin belgesi almak için Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğüne gitmeye başladı.

 “TARIM İŞÇİLERİ YİNE KADERLERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKILMIŞ DURUMDALAR”

Şanlıurfa Tabip Odası’da mevsimlik tarım işçilerinin izin sırasında yığılma yaşadığını ve salgın riskinin arttığını ifade etti. Tabip Odası, izin belgesi konusunda tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Konuyu sosyal medya hesabından paylaşan Şanlıurfa Tabip Odası şu ifadelere yer verdi:

Sağlık alanında her zaman mağduriyet yaşayan mevsimlik tarım işçileri yine kaderleriyle baş başa bırakılmış durumdalar. İl Hıfzısıhha Kurulu kararı ile çocuklarıyla birlikte yolculuk yapabilmelerine izin verilmesi sonrası vatandaşlar İlçe Sağlık Müdürlükleri önünde mevsimlik tarım işçiliği izni almak için toplanmaya başladı. Kalabalıkların salgın hastalıklar için ciddi risk yarattığını hatırlatıyoruz. Sağlıklı yaşam hakkı herkes için kutsaldır. Tarım işçileri ve çocukları için de gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan