Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / “Mevsimlik işçilerin çalışma şartları göz önüne alınmalı”

“Mevsimlik işçilerin çalışma şartları göz önüne alınmalı”

(RHA AJANS/RHA) – MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, “Hükümetimiz tarım işçileri faaliyetlerine devam edecek dedi, bu zor günlerde mevsimlik işçilerin sosyal yaşam alanları ve çalışma şartları da göz önüne alınmalı ve gittikleri yerlerde Kaymakamlıklar ve Belediyeler tarafından her türlü sorunları çözülmelidir” dedi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve etkilerini Türkiye’de de gösteren Covid-19 salgını Şanlıurfa’yı da alarma geçirmiş durumda…Yılın bu dönemlerinde yurdun değişik bölgelerine giderek çalışan tarım işçileri için izin olayı çıkartılmıştı. İl ve ilçe tarım müdürlüklerine giden mevsimlik tarım işçileri aldıkları izin belgesi ile yurdun değişik yerlerine gidebilecekler.

Şanlıurfa MHP Milletvekili İbrahim Özyavuz, Mevsimlik işçilerin yaşam alanları ve çalışma şartları konusunda Kaymakamlıklar ve Belediyelerin her türlü desteği sunması gerektiğini söyledi.

Özyavuz, bu konuda yetkililere şu çağrıyı yaptı:

– Tarım da çalışan mevsimlik işçiler; gittikleri bölgelerde 20/30 TL günlük ücret ile bedenen çalışacaklar. Çadırda kalacaklar, su ve elektrik problemleri var, yaşamsal olanakları sağlıklı değil, yerel yönetimler ve kaymakamlık koordinesinde yaşam alanları mutlaka yaratılmalıdır.

– Bu aylarda Urfa’dan çıkıp Kasım sonuna kadar gurbette ekmeğini taştan çıkaran vatan evlatları, gittikleri yerlerde bir araç ile gidecekler toplu, sosyal mesafe bir kenarda dursun yaşamsal faaliyetleri bile imkansız hale gelecektir.

– Hükümetimiz tarım işçileri faaliyetlerine devam edecek dedi, bu zor günlerde mevsimlik işçilerin sosyal yaşam alanları ve çalışma şartları da göz önüne alınmalı ve gittikleri yerlerde Kaymakamlıklar ve Belediyeler tarafından her türlü sorunları çözülmelidir.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan