Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / El-Hayat Derneği Urfalılar için günde 2 bin maske üretiyor

El-Hayat Derneği Urfalılar için günde 2 bin maske üretiyor

El-Hayat Sosyal Yardımlaşma Derneği, koronavirüs salgınında vatandaşlara destek olmak amacıyla günde 2 bin maske üretiyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan, tüm dünyayı tehdit eden ve etkilerini Türkjiye’de de hissettiren koronavirüs ( Covid-19) salgınına karşı Şanlıurfa’da alarma geçmiş durumda….Salgının başlamasından bu yana vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu ürün olan maskeler sınırlı sayıda kalınca devreye El-Hayat Sosyal Yardımlaşma Derneği girdi.

 

ÜCRET ALMADAN MASKE ÜRETİYORLAR

Başkanlığını Şanlıurfalı Avukat Mehmet Kırboğa’nın yaptığı El-Hayat Sosyal Yardımlaşma Derneği hiçbir maddi destek almadan kendi bütçesiyle satın aldığı kumaşlardan kentteki vatandaşlar için 2 bin maske üretiyor.

Dernek Valilik tarafından kendilerine tahsis edilen 75.Yıl Mesleki Eğitim Merkezi’nde 11 gönüllü Suriyeli ile maske üretimi yapıyor.

Günlük olarak üretilen yaklaşık 2 bin ve üzeri maske Şanlıurfa Valiliği’ne teslim ediyor. Valilik tarafından teslim alınan maskeler ise Sosyal Destek Vefa Grupları tarafından da kent merkezi ve ilçelerdeki vatandaşlara teslim ediliyor. Öte yandan dernek maske üretiminde hedefini 100 bin olarak belirlemiş.

“BU SÜREÇTE BEN SEN YOK BİZ VAR”

El-Hayat Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Avukat Mehmet Kırboğa, salgın sürecinde kendilerinin de katkı vermek istediklerini ifade etti. Kırboğa, “Bilindiği gibi dünyayı ve ülkemizi tehdit eden bir salgın var. Temennimiz inşallah bu salgın bir an önce biter ve her şey eskisi gibi olur. Biz de El-Hayat Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak salgın başladıktan sonra bu ülkenin be toprakların birer fertleri olarak bir şeyler yapmak istedik. Netice de bu süreçte ben sen yok biz var. Biz de elimizi taşın altına koyarak hiçbir maddi karşılık beklemeden Valilik tarafından bize kendilerine tahsis edilen 75.Yıl Mesleki Eğitim Merkezi’nde 11 gönüllü Suriyeli ile maske üretimi yapıyoruz. Günde üretilen 2 bin maske ise Valilik’e teslim ediliyor. Valilik tarafından ise vatandaşlarımıza teslim ediliyor. Bu çorbada bizim de tuzumuz varsa ne mutlu bize” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan