Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın korona günlükleri!

Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın korona günlükleri!

Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Covid-19 salgınına karşı verilen mücadele yaptıkları ile takdirleri topluyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden Covid-19 salgınına karşı Türkiye’de de kurumlar seferber oldu. Ancak şüphesiz Şanlıurfa’da bir kurum var ki yaptığı ve yapmakta olduğu çalışmalar ile adından söz ettirmeyi başarıyor.

1000 LİRALIK SOSYAL YARDIMLAR DAĞITILIYOR

Eyyübiye Kaymakamlığı bünyesindeki Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Covid-19 salgınına karşı sahada etkin mücadele veren kurumların başında geliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıkladığı ve almaya hak kazanan vatandaşlara evlerine kadar 1000 liralık yardımlar dağıtıldı ve dağıtılmaya devam ediyor. Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilk etapta 35 bin haneye, ikinci etapta ise 10 bina haneye 1000 liralık yardımlar ulaştırıldı. Üçüncü etap sosyal yardımlarında dağıtılmaya devam edeceği öğrenildi.

745 KİŞİLİK VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU SAHADA!

Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde oluşturulan, memur, polis, imam, jandarma ve dernek sorumlusu gibi çeşitli meslek gruplarından oluşan Vefa Sosyal Destek Grupları’da sahada gece gündüz demeden vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Öncelikli olarak sokağa çıkması sınırlandırılan 65 yaş üstü ve kronik hastalıkları bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarım ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda 112, 155, 156 çağrı numaralarını arayarak taleplerini iletebiliyorlar. Vefa Sosyal Destek Grupları vatandaşların isteği olan gıda, ekmek, mama, elbise gibi her ihtiyacı karşılıyorlar.

EYYÜBİYE’DE 100 YAŞ VE ÜSTÜ 218 VATANDAŞA EVLERİNDE KUAFÖR HİZMETİ

Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yaptığı tespitlere göre Eyyübiye sınırları içerisinde 100 yaş ve üstü 218 vatandaş bulunuyor. Tespit edilen bu vatandaşlara Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından evlerinde kuaför hizmeti verildi.

TELEFONLA HİZMET VEREN İK KURUM OLDU

Dünyayı tehdit eden Covid-19 salgınının Türkiye’dede görülmesi üzerine birçok kurum sosyal mesafeyi azaltmak adına geçici süreliğine kapatılmıştı. Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ise virüs salgınında en erken davranan kurum oldu ve kepenkleri kapadı. Vatandaşların mağdur olmaması ve ihtiyaçlarının giderilmesi adına vatandaşlara telefonla hizmet vermeye başladı. Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aynı zamanda Türkiye’de telefonla hizmet veren ilk kurum oldu.

150 PERSONEL TELEFONLA VATANDAŞA HİZMET VERİYOR

Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Şanlıurfalı vatandaşlara telefonla 150 personel ile hizmet veriyor. Üç vardiya ve sabah 8, gece 2’ye kadar vatandaşların talepleri alınıyor.  Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ulaşmak isteyen vatandaşlar ise 444 94 87 numaralı telefondan ulaşım sağlayabiliyor.

EVLERE TEMİZLİĞİ DE GİDİLİYOR

Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ilçedeki çocukları da unutmadı ve doğum günü sürprizi yapıldı. Vakıf bünyesinde gönüllü kurulan kadın ekipleri evlere temizliğe gidiyor. Sokağa çıkma yasağında kendilerine vefa kartı verilerek evlere gönderiliyor

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan