Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Ceylanpınar’da 10 yaşındaki ‘abla’ kardeşlerine ‘anne’ oldu

Ceylanpınar’da 10 yaşındaki ‘abla’ kardeşlerine ‘anne’ oldu

Ceylanpınar’da annelerinin 2 yıl önce terk ettiği 4 çocuk, zor şartlar altında yaşam mücadelesi verirken, 10 yaşındaki Esma 7 yaşındaki Ela, 4 yaşındaki Azzem ve yeni doğmuş Meryem’e hem annelik, hem ablalık yapıyor.

Suriye’de patlak veren iç savaştan sonra birçok Suriyeli mülteci Türkiye’ye sığınmak zorunda kalmıştı. İmed El Ali, eşi Fatma El Berho ve çocukları da Suriye’deki savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine sığındılar. Ceylanpınar’a komşu Rasulayn ilçesinden gelen Ali, 4 yıl Telhamut Çadır Kenti’nde kaldıktan sonra, 1 yıl önce ilçe merkezinde Yenişehir Mahallesi’nde kiralık bir evde yaşamaya başladılar.

 

AİLE HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR

Anne Fatma El Berho daha sonrasında çocuklarını ve eşini de bırakarak kayıplara karıştı. Yeni doğan bir çocuk ve henüz yaşları 8,7 ve 4 olan dört çocuğu ile bir başına kalan İmed El Ali, yevmiye tarzı işlerde kazandığı para ve çevredeki hayırseverlerin yaptığı yardımla hayata tutunmaya çalışıyor. 10 yaşındaki Esma ise 7 yaşındaki Ela, 4 yaşındaki Azzem ve yeni doğmuş Meryem’e hem annelik, hem ablalık yaptı.

 

AİLE RASULAYN’A GİDEREK YENİ BİR HAYAT KURMAK İSTİYOR

Eşinin 2 yıl önce terk etmesinin ardından yeni doğmuş bebekleri ve diğer 3 çocuklarıyla bir başlarına kaldıklarını dile getiren baba İmed El Ali, yardımseverlerin kendilerine yardımda bulunan hayırseverlere teşekkür ettiğini ve bu yapışan yardımları unutmayacağını da ifade etti. Baba İmed El Ali çocuklarını da alarak Rasulayn’a gidip yeni bir hayat kurmak istiyor.

 

“ASLA ONLARI BIRAKMAYACAĞIM”

Kardeşlerine hem ablalık hem de annelik yapan 10 yaşındaki Küçük Esma, kardeşlerini asla bırakmayacağını ifade ederek, “Ben kardeşlerimin annesiyim, annem gittikten sonra onlar bana kaldılar. Kız kardeşimin sütünü hazırlıyor, biberonunu yıkıyorum. Onlara yemek yapıyorum. Evdeki temizliği yapmaya çalışıyorum. Asla onları bırakmayacağım. Küçük kız kardeşimin sütünü hazırlıyor ve onun her şeyi ile ilgileniyorum. Kardeşlerime ninni söylüyorum, uyutuyorum ve oynuyorum. Onlara bakmaktan zevk alıyorum. Onlar benim canım” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan