Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Urfa Memur-Sen’den George Floyd açıklaması

Urfa Memur-Sen’den George Floyd açıklaması

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, “ABD’nin Minneapolis kentinde işkence sonucu George Floyd’un ölümüne yol açan ırkçı ve faşist yaklaşım bizleri derinden üzmüştür. Haksızlık, adaletsizlik ve sömürü üzerine kurulan düzenler için, insan hayatının ne kadar önemsiz olduğu aşikardır” dedi.

46 yaşındaki George Floyd’un 25 Mayıs Pazartesi günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması sonucu hayatını kaybetmesi, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti ve ırkçılık tartışmalarını tekrar alevlendirmişti.

“SÖMÜRÜ ÜZERİNE KURULAN DÜZENLER İÇİN, İNSAN HAYATININ NE KADAR ÖNEMSİZ OLDUĞU AŞİKARDIR”

Şanlıurfa Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun’da George Floyd ile ilgili açıklama yaptı.

Coşkun, sömürü üzerine kurulan düzenler için, insan hayatının önemsiz olduğuna vurgu yaparak şu açıklamayı yaptı:

“ABD’nin Minneapolis kentinde işkence sonucu George Floyd’un ölümüne yol açan ırkçı ve faşist yaklaşım bizleri derinden üzmüştür. Haksızlık, adaletsizlik ve sömürü üzerine kurulan düzenler için, insan hayatının ne kadar önemsiz olduğu aşikardır.

Yıllardır özgürlük ve demokrasi söylemi ile nice toplulukları sömürgeleştiren batı ve Amerika, tarih boyunca George Floyd’ları, renginden ve ırkından dolayı hor gördü, ötekileştirdi ve nefessiz bıraktı.

”Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız O’na itaatsizlikten en çok sakınanınızdır.” (Hucurat:13) diyen bir inancın mensupları olarak ırkçılık ve faşizmi lanetliyor, George Floyd’u işkence ile nefessiz bırakanları şiddetle kınıyoruz.”

 

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan