Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Şanlıurfa’dan Eskişehir’e giden ve koronaya yakalanan tarım işçileri meclis gündeminde

Şanlıurfa’dan Eskişehir’e giden ve koronaya yakalanan tarım işçileri meclis gündeminde

Şanlıurfa’dan Eskişehir’in İnönü ilçesine mevsimlik tarım işçisi olan ailesiyle birlikte gelen 4 yaşındaki bir çocuğun Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Testi pozitif çıkan çocuk gözlem altına alınırken, 200 nüfuslu çadır kent de 14 günlüğüne karantina altına alınmıştı. HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, yaşanan durumu meclis gündemine taşıdı.

Şanlıurfa’dan Eskişehir’in İnönü ilçesine mevsimlik tarım işçisi olan ailesiyle birlikte gelen 4 yaşındaki bir çocuğun Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Testi pozitif çıkan çocuk gözlem altına alınırken, 200 nüfuslu çadır kent de 14 günlüğüne karantina altına alınmıştı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, yaşanan durumu meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Ömer Öcalan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi verdi.

İşte HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan tarafından meclise sunulan o soru önergesi:

“Şanlıurfa’dan Eskişehir’in İnönü ilçesine mevsimlik tarım işçisi olan ailesiyle birlikte gelen 4 yaşındaki bir çocuğun Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Testi pozitif çıkan çocuk gözlem altına alınırken, 200 nüfuslu çadır kent de 14 günlüğüne karantina altına alınmıştır.

Ağır koşullar altında çalışmak zorunda kalan mevsimlik tarım işçilerinin hayatı, yayılan korona virüs salgınıyla beraber daha da zorlaşarak büyük riskler barındırmaktadır. Hem işçilerin hem de ailelerinin konaklamak zorunda kaldıkları çadır alanlarının koşullarının zaten ağır olması, salgınla birlikte sağlık açısından ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalmalarına neden olmaktadır.

Bu bağlamda;

1)      Söz konusu tarım alanında yaşanan vakanın yayılmaması için ne gibi önlemler alınmıştır?

2)      Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve barınma koşullarını iyileştirmek ve salgına karşı korunaklı hale getirmek için bir çalışma planlanmakta mıdır?

3)      Mevsimlik tarım işçilerinin kişisel koruyucu ekipman ihtiyaç ve taleplerini karşılamak için bir çalışmanız olacak mıdır?

4)      Salgının başladığı günden bu yana kaç tarım işçisine Covid-19 testi yapılmıştır? Bunlardan kaçı pozitif çıkmıştır?

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan