Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / HDP Urfa İl Örgütünden Sakarya’daki saldırıya tepki
HDP Urfa İl Örgütünden Sakarya'daki saldırıya tepki

HDP Urfa İl Örgütünden Sakarya’daki saldırıya tepki

(RHA AJANS/RHA)-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa il Eşbaşkanı Mikail Gözek, Sakarya'da mevsimlik işçilere yönelik saldırıyı kınadı.

HDP Şanlıurfa İl örgütü yazılı bir açıklama yaparak Sakarya'da mevsimlik işçilere yönelik yapılan saldırıyı kınadı.HDP Urfa il örgüt adına il eşbaşkanı Mkail Gözek yaptığı yazılı açıklamada:''Mardin'in Mazıdağı ilçesinden Sakarya'ya fındık toplamaya giden Demir ailesinin çalıştıkları tarlanın sahibi olduğu kişiler ve köylüler tarafından saldırıya uğramaları daha önce gerçekleştirilen faşist-ırkçı saldırıların cezasızlığından doğan bir olaydır. AKP-MHP iktidarının her defasında saldırganları koruyan bir tutumla müdahil oldukları bu faşist-ırkçı saldırıları cezasız bırakma hali, toplumdaki linç kültürünü en üst seviyelere çıkararak tüm ülkeyi adeta bir ''Linç ve Korku'' imparatorluğuna dönüştürmüş durumdadır.
HDP olarak, her defasında ülkenin neresinde gerçekleşirse gerçekleşsin, bu tarz ırkçı saldırıların takipçisi olmuş ve kamuoyunda gündem haline gelmesini sağlamaya çalışmış, halk nezdinde bu linç kültürünü teşhir ederek devam ettirilmeye çalışılan cezasızlık politikasını kırmaya yönelik çalışmalar içerisinde olduk. Daha öncesinde yine farklı şehirlerde gerçekleşen saldırıların arka boyutu hiç araştırılmaya gerek duyulmamış, olayın siyasi ve sosyolojik boyutu göz ardı edilip, çözüm olarak lince uğrayan kesimler şehirlerden kaçırılmıştır.
Özellikle pandemi sürecinde olmamıza rağmen memleketlerini terk ederek Türkiye'nin batı ve Karadeniz illerine gidip geçimini mevsimlik işçi olarak sağlamaya çalışan halkımıza karşı geliştirilen bu tür faşist-ırkçı saldırıları, ayrıca saldırıları besleyen iktidar politikalarını en sert şekilde kınıyor, olayda yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.''

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan