Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Özel okul veliyi mağdur etti! Senet imzalatmak için diretiyorlar!
Özel okul veliyi mağdur etti! Senet imzalatmak için diretiyorlar!

Özel okul veliyi mağdur etti! Senet imzalatmak için diretiyorlar!

(RHA AJASN/RHA) – Şanlıurfa’da başarısızlıkları ve hormonlu notları gündeme gelen özel okullar bir kez daha senet olayı ile gündeme geldi. Şanlıurfa’da O.A isimli velinin iddiasına göre daha önceden ismi Atılım Koleji şimdiki adı MEM Koleji 11 sınıftaki öğrencisinin ne kaydını veriyor ne de okula alıyor. Çaresiz kalan veli ne yapacağını şaşırdı.
Şanlıurfa’da başarısızlıkları ve hormonlu notları gündeme gelen özel okullar bir kez daha senet olayı ile gündeme geldi. Yayınlanan raporlarda eğitimdeki başarısızlıkları kamuoyuna yansıyan özel okullar bu seferde velileri ve öğrencilerini mağdur ediyor.
YA SENET İMZALARSINIZ YA KAYIT VERİLMEZ!
Yaklaşık 1,5 yıldır işsiz olduğunu ve pandemiden de etkilendiğini söyleyen O.A isimli veli okula borcu olduğu için öğrencisini okula da gönderemiyor. Parası olmadığı için çocuğunun naklini devlet okuluna almak isteyen veliye “okula borcum vardır” kağıdını imzalayıp vermesine rağmen senet imzalatılmak istenmiş veli kabul etmeyince öğrencinin kaydını vermeyeceklerini ifade edildi.
OKUL BAŞARISIZLIKLARI İLE GÜNDEMDE!
O.A isimli veli devlet teşvikli aynı özel okuldan mezun olan diğer bir çocuğu için de dertli. Öğrencisinin özel liseden mezun olduktan sonra girdiği sınavda başarı gösterememesi, okulun mezun olan 6 sınıftan toplamda 10 öğrencinin puanı düşük veya paralı üniversiteleri kazanmaları özel okulun başarısızlığını gösterdi.
AYNI ÖZEL OKUL 3 DEFADIR İSMİNİ DEĞİŞTİRİYOR
Özel okulun başarı olmadıkça ismini değiştirmekten başka çaresi kalmıyor. Daha önceden Atılım Koleji olan okul başarısızlığını gizlemek adına ismini MEM Koleji olarak değiştirdi. Veli okula gittiğinde gelecek hafta sınavlar başlayacağını, öğrencinin sınavlara giremeyeceği için mağdur olacakları bilgisini aldı.
VELİNİN YAPMADIĞI ŞEY KALMADI
Senet imzalamak ile baş başa kalan O.A isimli velinin mağduriyetini anlatmak için başvurmadığı yol kalmadı. Veli kendisine yaşatılan mağduriyeti CİMER’e şikayet etti. Sosyal medyadan ilçe milli eğitim müdürüne seslendi. Durumu CİMER’e şikâyet eden veli aynı zanda il milli eğitim müdürü, vekilleri, milli eğitim bakanlığını da sosyal medyadan yazdı ama netice alamadı.
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan