Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan aşiret cevabı!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan aşiret cevabı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan aşiret cevabı!

(RHA AJANS/RHA) – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Şanlıurfa’da katıldığı 3 yerel televizyonun yayınında kendisine sorulan aşiretçilik olgusunu İl Başkanı Ahmet Tüysüz ile birlikte cevapladı.
Sabah saatlerinde partisinin olağan kongresine katılmak için Şanlıurfa’ya gelen DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan’ın gün boyunca kentteki temasları sürüyor.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kentteki temaslarından sonra Şanlıurfa’da yayın yapan üç yerel televizyonun yayınına katıldı.
Babacan, yayında kendisine sorulan Şanlıurfa’daki aşiretçilik olgusunu İl Başkanı Ahmet Tüysüz ile birlikte cevapladı.
“BİZ İSİMLERE HİÇ KARIŞMADIK”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ilçe ve il yönetiminde isimlere karışılmadığını ifade etti. Babacan, ““Biz partimiz ile ilgili ilkeler belirledik. Şanlıurfa’da yüksek sayıda başvuru var. Kurucu heyetimiz internet üzerinden başvuru yapanlara baktı. Birde bire bir tanınan tavsiye edilen herkesin çevresinde tavsiye attığı insanlarda isim havuzunun içine konmuş oldu. Genel merkezden teşkilatlarımıza tavsiyemiz şu oldu. Biz isimlere karışmayız, biz kompozisyona bakarız. Eğer siyaset yapmış kişiler varsa daha önce bir sıyası partiden kişiler olmayacak farklı partilerden insanlarda olacak. Her ilçeden sosyal doku nasılsa o ilçenin temsil edildiği ilce olacak. İl yönetiminde de bu sekelde olacak. Aynı vizyonu biz teşkilatlarımızdan da uygulamalarını istiyoruz. Kısmet olup işbasına geldiğimizde de aynı ilkeleri uygulayacağız. Biz isimlere hiç karışmadık. Sadece prensipler ilkeler ve kompozisyona baktık” dedi.
“BURADA AŞİRET DENEN YAPIYI YOK SAYMAMIZ MÜMKÜN OLMAZ VE GERÇEKÇİ DE OLMAZ”
DEVA Partisi İl Başkanı Ahmet Tüysüz, partiye aşiretçi kişileri almadıklarını ancak bölge yapısı olarak aşiret denen olguyu yok sayamayacaklarını belirterek, “Burada aşiret denen yapıyı yok saymamız mümkün olmaz ve gerçekçi de olmaz. Saçtığımız insanlar herhangi bir aşırtı temsilen ön plana çıkan kişiler değil. Tamamen aşiretleri yok saymamız tamamen gerçekçi olmaz. Bir yandan da pozitif artıları olanlarda yapılar. Sosyal dayanışmayı sağlayan bir yapı. Aşiretinde şöyle bir yapısı olduğunu da inkâr etmemek lazım. Bazı aşiretler soy ısım olarak itici gelebiliyor insanlara. Şu ana kadar yaptığımız tercihlerde de doğru secimler yaptığımızı gösteren kriterler var. Hukukçu olmam nedeniyle insanları kategori olarak şu şekilde bu şekilde diyerek etiketlemek de olmaz. Bir aileden birkaç kardeş varsa o kardeş olumsuzluğu ile ön palan çıkmış ise o aile tamamen olumsuz demek yanlış olur. Bizim tüm kriterlerimiz bizim seçtiğimiz arkadaşlarımızın tamamı partimizin kriterlerine göre yol yürüyor” diye konuştu.
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan