Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Şanlıurfa’nın yüzde kaçı riskli alanlarda oturuyor? İşte Urfa’daki çürük bina sayısı!
Şanlıurfa'nın yüzde kaçı riskli alanlarda oturuyor? İşte Urfa’daki çürük bina sayısı!

Şanlıurfa’nın yüzde kaçı riskli alanlarda oturuyor? İşte Urfa’daki çürük bina sayısı!

(RHA AJANS/RHA) – Türkiye'de en çok riskli yapının tespit edildiği şehirler arasında 68 bin ile İstanbul başı çekti. Şanlıurfa’da ise 438 çürük bina tespit edildi.
Sondakika.com’un haberine göre,yaklaşık bir yüzyılda Türkiye'de 60'a yakın büyük deprem olurken, bu depremlerde 80 bini aşkın vatandaş hayatını kaybetti. Ege Deniz'inde yaşanan ve İzmir'i etkileyen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası yapıların durumu tartışılırken ülke genelindeki riskli yapılar alarm veriyor. Dört bir yanı aktif faylarla çevrili olan Türkiye'de bazı büyükşehirlerde ciddi oranda riskli bina bulunuyor.
1999 ÖNCESİ TEHLİKE
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın riskli yapı tespitleri, kat malikleri tarafından başvuru üzerine yapılıyor. 1999 yılından önce yapılan binalarda yapı denetim şartının olmayışı sebebiyle o binaların asıl tehlike olduğu vurgulanıyor. Türkiye'de bugün dönüştürülmesi gereken konut sayısı 6,7 milyon olarak belirlenmişti. 2023 yılına kadar 300 bini İstanbul'da olmak üzere 1,5 milyon konutun dönüşümünün yapılması planlanıyor.
URFA’DA 6 AYDA 438 ÇÜRÜK BİNA TESPİT EDİLDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın riskli yapı tespitleri, kat malikleri tarafından başvuru üzerine yapılıyor. Öyle ki Şanlıurfa’da da son 6 ayda 438 binanın tespit edildiği öğrenildi.
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfaspor Taraftarı Yönetimi İstifaya Davet Etti

Şanlıurfaspor, ligdeki zorlu mücadelesinde evinde Eyüpspor'a 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte taraftarlar, takımlarının performansından memnun olmayarak yönetimi istifaya davet etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan