Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Korona verilerindeki artış durdurulamıyor! Vefat ve hasta sayıları vahim boyuta ulaştı
Korona verilerindeki artış durdurulamıyor! Vefat ve hasta sayıları vahim boyuta ulaştı

Korona verilerindeki artış durdurulamıyor! Vefat ve hasta sayıları vahim boyuta ulaştı

(RHA AJANS/RHA) – Ülkemizde koronavirüs kaynaklı hasta ve vefat sayısı düne göre arttı. Son 24 saatlik verilere göre, hasta sayısı 2576 artarak 396 bin 831'e ulaştı. 85 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam vefat sayısı 10 bin 972'ye çıktı.
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük  Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 9 Kasım'da açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 2576 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 85 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 972'ye, toplam vaka sayısı ise 396 bin 831'e yükseldi.
GÜNLÜK İYİLEŞEN HASTA SAYISI 2047 OLDUSon 24 saatte tedavisi tamamlanan 2047hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 340 bin 286'ya yükseldi. Toplam test sayısı 15 milyon 273 bin 222, ağır hasta sayısı ise 2867'a yükseldi. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 4.2 oldu.
"AĞIZ VE BURNUMUZU KAPAYACAK ŞEKİLDE MASKE TAKMALIYIZ"Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, " Bugün tespit edilen 2.576 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız dünden 127 fazla. Salgının yayılma hızının arttığı bu dönemde en etkili silahımız düzgün şekilde ağız ve burnunu kapayacak şekilde maske takmaktır. Maskenizi doğru takarak virüs yükünü azaltın" ifadelerini kullandı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan