Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / MHP İl Başkanı Güneş’ten 10 Kasım mesajı
MHP İl Başkanı Güneş’ten 10 Kasım mesajı

MHP İl Başkanı Güneş’ten 10 Kasım mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş, Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş, Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Atatürk’ü ölümünün 82. Yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ettiklerini belirten Güneş, “Atatürk’ün belirlediği hedeflere ülke olarak kararlılıkla yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının gösterdiği direniş ve verdikleri mücadelenin tüm dünya tarafından bilindiğini belirten Güneş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Osmanlı İmparatorluğunun dağıldığı, topraklarının işgal edildiği, mazlum milletlerin esir alındığı bir dönemde büyük bir direniş göstermiş ve büyük zaferler kazanılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş ve demokratik bir sistem ortaya çıkarmıştır. Dünyanın en sorunlu ve zor bölgesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti barışın ve esenliğin sancak gemisi olmuştur” diye konuştu.
Atatürk’ün Türk milletini ilkeler etrafında birleştirdiğini ifade eden Güneş, 10 Kasım nedeniyle yayınladığı mesajının devamında “Cumhuriyetimizin ilanıyla birlikte, milli iradenin hakimiyetini, adaletin tesisini, insan hak ve özgürlüklerinin muhafazasını ve çoğulcu demokratik prensiplerin eksiksiz uygulanmasını ülkemiz için hedef gösteren Atatürk, milletimizi bu idealler etrafında birleştirmiştir. Atatürk, doğunun dinamikleri ile batının dengelerini çatışmadan uzak, barışçı bir üslupla harmanlayarak, ülkemizin modern dünyayla bütünleşmesini, değişim ve dönüşümünü sağlamıştır. Dünyanın büyük sorunlarla uğraştığı bir zamanda birlik ve beraberlik içerisinde refahını en üst seviyeye çıkarmış, iç barışını temin etmiş ve siyasi istikrarını sağlamış bir ülke için gayret etmek hepimiz için asıl gaye ve hedef olmalıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumuna gelmiştir. Devletimiz de bu itibarla cumhuriyetimizi ve demokrasimizi güçlendirmek için azami gayret sarf etmektedir. Vefatının yıl dönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve bütün ecdadımızı şükranla anıyorum” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan