Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Urfa’nın taşımalı eğitim sorunu meclis gündemine taşındı!
Urfa’nın taşımalı eğitim sorunu meclis gündemine taşındı!

Urfa’nın taşımalı eğitim sorunu meclis gündemine taşındı!

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yaşanan taşımalı eğitim sorunu meclis gündemine taşındı.
Haliliye ilçesi’ne bağlı, Mil Mahallesi, Sumaklı Mahallesi, Özbek Mahallesi, Körkuyu Mahallesi, Beykuyusu Mahallesi, Kosari Mahallesi, Üçgöze Mahallesi, Bademli Mahallesi, Keçili Mahallesi, Dolaplı Mahallesi, Acaryurt Mahallesi ve Doğanlı Mahallesi’nde ikamet eden ve Ay Yıldız Koçak İlk-Ortaokulu’na kayıtlı öğrenciler servislerin iş başı yapmamış olmasından kaynaklı okul öğretiminden mahrum kalıyor.
Yaşanan bu sıkıntı HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından meclis gündemine taşındı. Milletvekili Ayşe Sürücü, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlamasıyla istemiyle meclise soru önergesi sundu.
İşte HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından meclise sunulan o soru önergesi:
“Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi’ne bağlı köy ve mahallelerde okula servis aracılığı ile gitmek zorunda olan öğrenciler okulların açılması ile birlikte ciddi mağduriyetler yaşamaktadır. Servis ihalesi okul açılırken tamamlanmış olmasına rağmen öğrencilere servis ile taşınma hizmeti sunulmamaktadır.
Haliliye ilçesi’ne bağlı, Mil Mahallesi, Sumaklı Mahallesi, Özbek Mahallesi, Körkuyu Mahallesi, Beykuyusu Mahallesi, Kosari Mahallesi, Üçgöze Mahallesi, Bademli Mahallesi, Keçili Mahallesi, Dolaplı Mahallesi, Acaryurt Mahallesi ve Doğanlı Mahallesi’nde ikamet eden ve Ay Yıldız Koçak İlk-Ortaokulu’na kayıtlı öğrenciler servislerin iş başı yapmamış olmasından kaynaklı okul öğretiminden tamamen  mahrum kalmaktadırlar. Bu durum her sene tekrarlanan ciddi bir aksaklık olarak devam etmektedir.
Bu Bağlamda;
1. Okulların açılmış olmasına rağmen servis taşımacılığının yerine getirilmemesine ilişkin bir soruşturma başlatacak mısınız?
2.  Servis sorunundan dolayı okul öğretimine erişemeyen öğrenciler için telafi dersleri işlenmesine yönelik bir planlama düzenlenecek midir?
3. Her sene tekrarlanan servislerin gecikmeli bir şekilde iş başı yapması soruna ilişkin kalıcı bir çözüm geliştirecek misiniz?”
 
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan