Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Siverek Belediyesi’nde yeni başkan nasıl seçilecek?
Siverek Belediyesi'nde yeni başkan nasıl seçilecek?

Siverek Belediyesi’nde yeni başkan nasıl seçilecek?

(RHA AJANS/RHA) – Siverek Belediye Başkanı Şehmus Aydın istifa etti. Kanun gereğince belediye meclisi yeni başkanı seçecek. Vali Erin, 10 gün içinde Siverek Belediye Meclisi'ni toplantıya çağıracak. Çoğunluk AK Partili üyelerde olduğu için yeni belediye başkanının da AK Partili olması bekleniyor.
Siverek Belediye Başkanı Şehmus Aydın istifa etti. Kanun gereğince belediye meclisi yeni başkanı seçecek. Vali Erin, 10 gün içinde Siverek Belediye Meclisi'ni toplantıya çağıracak. Çoğunluk AK Partili üyelerde olduğu için yeni belediye başkanının da AK Partili olması bekleniyor.
Önümüzdeki Hafta Perşemebe Günü Belediye Başkanı Belli olacakŞehmus Aydın'ın istifasının ardından yeni başkanın nasıl seçileceği merak konusu oldu. Belediye başkanının istifası halinde yeni başkanın nasıl seçileceği 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 44 ve 45'inci maddeleriyle düzenleniyor.
Buna göre, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 10 gün içinde İlçe Belediye Meclisi'ni toplantıya çağıracak. Çoğunluğu Ak Partili olan Meclis'te yapılacak belediye başkanlığı seçiminde adaylar için birinci ve ikinci tur için üçte iki çoğunluk aranacak. İlk iki turda başkanın seçilememesi halindeyse, üçüncü turda salt çoğunluk aranacak.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan