Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Şanlıurfa kırmızıya boyandı! İşte Şanlıurfa’da koronavirüsün en yoğun olduğu bölgeler
Şanlıurfa kırmızıya boyandı! İşte Şanlıurfa’da koronavirüsün en yoğun olduğu bölgeler

Şanlıurfa kırmızıya boyandı! İşte Şanlıurfa’da koronavirüsün en yoğun olduğu bölgeler

(RHA AJANS/RHA) – Koronavirüsün artış yaptığı Türkiye’de vaka sayıları hızla artarken, Şanlıurfa’da da durum benzerlik gösteriyor. Hayat Eve Sığar uygulamasında Şanlıurfa merkezin kırmızıya boyandığı görüldü.
Şanlıurfa’da koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanırken, kent merkezinin neredeyse tamamı kırmızıya boyandı.
ÜRKÜTÜCÜ ARTIŞ HES KAYITLARINDA
Şanlıurfa’daki koronavirüs yükselişi HES (Hayat Eve Sığar) uygulanmasına da yansıdı. Özellikle kent merkezinin neredeyse tamamı kırmızı rengi alırken, artık korona virüs riski olmayan bölge yok. Vaka sayıları hızla artarken, daha sert tedbirlerin uygulanmasının da artık kaçınılmaz olduğu ifade ediliyor. Günlük insan sirkülasyonunun oldukça yüksek olduğu Şanlıurfa merkezde büyük artış yaşanıyor.
VATANDAŞ KORKUYOR AMA…
Vaka sayılarının hızla yükselmesi vatandaşları korkutuyor ancak birçok noktada kalabalıklara da engel olunamıyor. Hastanelerin yaşadığı yoğunluk yanında başka sorunları da getiriyor. Hastane önlerinde, acil servislerde yoğunluk sosyal mesafenin kaybolmasına, insanların kuralları yok saymasına da yol açıyor.
PANDEMİ SAHRA HASTANESİ ACİL İHTİYAÇ   
Şanlıurfa’da da tıpkı İstanbul’daki gibi pandemi sahra hastanesinin acilen kurularak hizmete alınması gerekiyor. Sağlık kuruluşları tamamen pandemi hizmetlerine yöneldi. Bir an önce Şanlıurfa siyaseti ve bürokrasisi harekete geçerek, pandemi sahra hastanesinin kente kurulup faaliyete geçirilmesi için gerekeni yapmalı.
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan