Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Şanlıurfa’dan yenilikçi bir Etwınnıng projesi: Öğrencilerin becerileri geliştiriliyor
Şanlıurfa’dan yenilikçi bir Etwınnıng projesi: Öğrencilerin becerileri geliştiriliyor

Şanlıurfa’dan yenilikçi bir Etwınnıng projesi: Öğrencilerin becerileri geliştiriliyor

(RHA AJANS/RHA) – Haliliye Bağlarbaşı İlkokulu’ndan İnci Ayrancıoğlu ve Madrid, İspanya CEIP CIUDAD DE CORDOBA okulundan Jose Luis Segovia Sanchez’in kurucusu olduğu The Mystery Of The Alphabet(Alfabenin Gizemi) adlı eTwinning projesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini aynı projede bir araya getirdi.
Öğrenci yaş grubunun farklılaşması ve farklı branşlardan öğretmenlerin aynı projede çalışması projeye ilginç bir hava katıyor.
 
PROJEDEKİ ÖĞRENCİLERİN OLUŞTURDUKLARI ALFABELER, TEMALAR ALTINDA TOPLANARAK DİJİTAL OLARAK KİTAPLAŞTIRILACAK
The Mystery Of The Alphabet (Alfabenin Gizemi) isimli projede, çocuklardan ilgilendikleri bir konuya göre çeşitli semboller tasarlamaları, tasarladıkları sembollerden alfabelerini oluşturmaları ve bu alfabeler ile çözülmesi gereken kodları belirlemeleri bekleniyor. Buradaki en dikkat çekici konu, farklı sembolik alfabelerin ortaya çıkmasıdır. Öğrenciler arkadaşlarının yazdığı alfabeyi çözerken bir yandan da kodlama etkinliği gerçekleştirecek. Bu proje sonucunda herkesin kendine ait bir alanı olduğu ortaya çıkacak. Projedeki öğrencilerin oluşturdukları alfabeler, temalar altında toplanarak dijital olarak kitaplaştırılacak.
 
PROJE YURDUN ÇEŞİTLİ YERLERİNDEN ÖĞRETMENLERİ BİR ARAYA GETİRİYOR
Proje Şanlıurfa'dan İnci Ayrancıoğlu ve Burak Başer, Madrid'den Jose Luis Segovia Sanchez, Antalya’dan Füsun Yeni, Ordu’dan Ömer Uslu ve Emel Ata Bakal, Çankırı’dan Zeynep İnan, Hatay’dan Kadriye Koca, Mersin’den Elif Şahika Uzbozağaç isimli öğretmenlerin ortak çalışmalarıyla yürütülmekte.
 
PROJE İLE ÇĞRENCİLERİN BİRÇOK BECERİSİ GELİŞTİRİLİYOR
Proje ile öğrencilerin hobilerini keşfedebilmesi, tasarım yapabilmesi, hyaratıcılıklarını geliştirebilmesi, farklı düşünebilmesi, empati kurabilmesi, üretken olabilmesi, kodlama yapabilmesi, sembolik olarak düşünebilmesi, İletişim becerilerini geliştirmesi, özgüvenlerini artırması hedeflenmekte.
 
ETWINNING NEDİR?
eTwinning, Avrupa merkezli okulların birlikte çalışmalar yapabildiği, projeler geliştirebildiği bir topluluktur. Bu platformla birlikte pek çok ülkeden eğitimciler bir araya gelerek etkin katılımla öğrenciler ile iş birliği içinde çalışmalarını yürütebilir ve yenilikçi yaklaşımlardan faydalanabilirler.

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan