Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / CHP’li Tanal Ceylanpınar TİGEM’i dile getirdi: TİGEM’e dur denilmezse 10 binlerce hayvan telef olacak
CHP’li Tanal Ceylanpınar TİGEM’i dile getirdi: TİGEM’e dur denilmezse 10 binlerce hayvan telef olacak

CHP’li Tanal Ceylanpınar TİGEM’i dile getirdi: TİGEM’e dur denilmezse 10 binlerce hayvan telef olacak

(RHA AJANS/RHA) – CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Bizi arayan vatandaşlar telefonda ağlıyor. Hayvanları ağıllarda aç ve susuz mahsur kalmış. “Hayvancılıktan başka iş yapamayız. TİGEM’e dur denilmezse 10 binlerce hayvan telef olacak. Zaten kuraklık var. Bir de üstüne TİGEM’in baskısı geldi. Çaresiziz” şeklinde isyan ediyorlar” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar ile TİGEM’de yaşanan skandalları dile getirdi.
CHP’li Tanal’ın iddiaları arasında hayvanlara el konulduğu, köylülerden hayvanlar karşılığında para istendiği, para vermeyen köylülerin hayvanlarının ölüme terk edildiği yer alıyor.
 
İşte Tanal’ın dile getirdiği o iddialardan satır başları:
“TİGEM ARAZİSİNDE OTLADIKLARI BAHANESİYLE KÖYLÜLERİN HAYVANLARINA EL KOYUYOR”
“Görüntüler, Şanlıurfa’daki #Ceylanpınar TİGEM İşletmesi’nin Gümüşsu arazisindeki hayvan nezarethanesinden!  Telef olan kuzu ve koyunları görüyorsunuz.  Peki nedir bu #Ceylanpınar TİGEM’in hayvan nezarethanesi? TİGEM güvenlik görevlileri, TİGEM arazisinde otladıkları bahanesiyle köylülerin hayvanlarına el koyuyor. Köylüleri cezalandırma, gözdağı verme amaçlı el konulan bu hayvanlar, TİGEM’in Gümüşsu, Beyazkule, Akrepli gibi işletmelerine götürülüyor. Hayvanlar aç ve susuz bırakılıyor.”
“YALVAR YAKAR HAYVANINI TİGEM’DEN KURTARIYOR”
“Hayvanlarını geri almak isteyen köylülerden bakım masrafı adı altında para talep ediliyor. Hayvan başı istenen para miktarı ise çiftçileri zorlayan yüksek rakamlar. Gücü oranında (400-500-600-700-1000 TL) parayı denkleştirenler, yalvar yakar hayvanını TİGEM’den kurtarıyor. Parası olmayanların hayvanları ise ‘TİGEM nezarethanesi’nde kalmaya devam ediyor.  Videoda da görüldüğü gibi hayvanlar ya açlık ve susuzluktan dolayı ya hastalanıp ölüyor ya da doğum anında hem koyun hem de kuzu telef oluyor.”
“KÖYLÜLERİN METRUK, TAŞLIK MERALARDA HAYVAN OTLATMASINA BİLE İZİN VERİLMİYOR”
“Aldığımız son bilgiye göre, Ceylanpınar TİGEM'e komşu köylerde ikamet eden vatandaşların ve TİGEM arazisindeki üreticilerin hayvanlarının meralardan yararlanması, TİGEM bölgesinde otlaması yasaklandı. Köylülerin metruk, taşlık meralarda hayvan otlatmasına bile izin verilmiyor. Askerle vatandaş karşı karşıya getiriliyor. TİGEM arazisinde gözetleme kuleleri kuruldu. Beyaz pikaplı TİGEM güvenlikçileri ve jandarma, vatandaşa nefes aldırmıyor. Hayvanların otlamasına engel olunuyor. Elimize ulaşan, ancak paylaşmadığımız başka dehşet görüntüler de var.”
 
“ BİR DE ÜSTÜNE TİGEM’İN BASKISI GELDİ”
“Bizi arayan vatandaşlar telefonda ağlıyor. Hayvanları ağıllarda aç ve susuz mahsur kalmış. “Hayvancılıktan başka iş yapamayız. TİGEM’e dur denilmezse 10 binlerce hayvan telef olacak. Zaten kuraklık var. Bir de üstüne TİGEM’in baskısı geldi. Çaresiziz” şeklinde isyan ediyorlar. Hayvancılığı ve tarımı bitirmek için adeta yemin etmiş bir yönetimle karşı karşıyayız.  Şanlıurfa Ceylanpınar'da hayvanlara revam görülen bu muamele karşısında tüm kamuoyunun ayağa kalkması lazım!”
 
 
 
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Başkan Gülpınar,’Vakit,Ahlaklı Belediyecilik Vaktidir’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Teşekkürler Türkiye’’ programına katıldı. Başkan Gülpınar, ‘’Adil Düzenin Güneşi Şanlıurfa’da doğmuştur. Artık ‘Ahlaklı Belediyecilik’ vaktidir ’’ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan