Anasayfa / TÜM HABERLER / ASAYİŞ / Valilik açıkladı! Rasulayn’da patlayıcı ve havan topları ele geçirildi
Valilik açıkladı! Rasulayn'da patlayıcı ve havan topları ele geçirildi

Valilik açıkladı! Rasulayn’da patlayıcı ve havan topları ele geçirildi

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa Valiliği yaptığı açıklamada, Rasulayn'da PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne ait araziye EYP patlayıcı ile havan topu ve malzemeleri ele geçirildiğini açıkladı.
Rasulayn'da , terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG mensuplarınca eylemlerde kullanmak üzere, araziye gömülü 78 kilo EYP patlayıcı ile 6 adet 120'lik havan topu ve malzemeleri ele geçirildi.
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Valiliğimiz koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından danışmanlık hizmeti verilen yerel kolluk unsurlarınca, PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütü faaliyetlerinin tespiti ve deşifresine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında; Telabyad/Siluk beldesinde 18.01. 2021 günü gerekli tüm güvenlik önlemleri alınarak yapılan aramalarda; 6 adet 120’lik havan mühimmatı kullanılarak hazırlanmış yaklaşık 78 kilogram ağırlığında El Yapımı Patlayıcı (EYP), 6 adet tespih olarak tabir edilen anahtar sistemi ile 6 adet kapsül ele geçirilmiştir. Bulgular tasnif edilerek gerekli olay yeri çalışması yapılmış ve taşınması, sevki tehlike arz eden mühimmat, bomba imha ekiplerince imha edilmiş olup, yerel adli makamlarla koordinasyon sağlanarak tahkikata başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da terör örgütüne dev operasyon: 15 şahıs tutuklandı

(RHA AJANS/RHA) – PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütüne yönelik Şanlıurfa Merkez, Suruç ve Viranşehir ilçeleri ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan