Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Ömer Dodanlı yazdı: Şanlıurfa’da onkolog olmaması vahim bir durum
Ömer Dodanlı yazdı: Şanlıurfa'da onkolog olmaması vahim bir durum

Ömer Dodanlı yazdı: Şanlıurfa’da onkolog olmaması vahim bir durum

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi’nde, uzman doktor (Onkolog) olmaması hastaların mağduriyet yaşamasına neden oluyor. Kanser hastaları mecburen Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ediliyor.
ONKOLOG’UN OLMAMASI VAHİM BİR DURUM
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi’nde görev yapan Onkolog mecburi görev süresini tamamladıktan sonra tayin isteyerek hastaneden ayrıldı. Doktor gidince kanser tedavisi gören hastalar Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi arasında mekik dokuyor. Hasta ve hasta yakınları, Şanlıurfa'da Onkolog’un olmamasının vahim bir durum olduğunu söylediler. Devlet Hastanelerinde onkolog olmaması nedeniyle mecburen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitmek zorunda kalıyorlar bu da Tıp Fakültesinde hasta yoğunluğuna neden oluyor.
HASTALAR MAĞDUR
Son yıllarda Şanlıurfa'da kanser vakalarında ciddi bir artış olması, Onkoloji servisinde, yaşanan uzman hekim sıkıntısı nedeniyle, hastaların mağdur olduğunu görüyoruz. Bu durumda hali vakti maddi durumu iyi Kanser hastalar tedavi için Gaziantep, Diyarbakır gibi çevre illere gidiyorlar. Ya hali vakti maddi durumu iyi olmayanlar ne yapacak? Bunlar da insan değil mi?
ÇÖZÜM ŞART!
Şanlıurfa Milletvekilleri ve siyasiler hatta muhalefet parti başkanları bir araya gelerek Sağlık Bakanı ile görüşüp Türkiye'nin en büyük Köyü pardon en büyük 8.Şehri olan Şanlıurfa'ya Onkoloji Hastanesi kurulması için ve Onkolog talebini de sağlık bakanlığına bir an evvel iletmesi gerek. Bakanlığın da ilk önce Onkoloji uzmanını ataması için derhal talimat vermelidir. Yazık bu şehre yazık.
Onkoloji uzmanı eksikliği kanser hastalarını ve yakınlarını tedirgin ediyor, Şanlıurfa'nın milletvekilleri ve siyasetçileri Sağlık Bakanlığı’nın onkoloji doktor eksikliğini sorununa bir an önce çözüm bulması gerekiyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan