Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Deva Partisi: karaköprü’deki sorunlara dair çözüm önerileri
Deva Partisi: karaköprü'deki sorunlara dair çözüm önerileri

Deva Partisi: karaköprü’deki sorunlara dair çözüm önerileri

Deva Partisi Karaköprü İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Sütpak, Karaköprü'deki sorunları değerlendirerek çözüm önerilerinde bulundu.
Deva Partisi İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Şehircilik Doğa Hakları ve Çevre sorumlusu Abdullah SÜTPAK ile yaptığımız röportaj’da gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sütpak, Karaköprü trafiğinin can damarı olan Mehmet Hafız Bulvarı (35 metre yol) ile ilgili yaşanan sıkıntılara da değinerek, "Karaköprü birinci 35 metrelik yolunda yaşanan ve kamuoyuna yansıyan araba yarışı sonucunda gencecik bir kardeşimizin yaşamına mal olan kazanın ve buna benzer kazaların tekrar yaşanmaması için kavis yaya yolu üst geçit yanıp sönen hız sınırını belirten trafik tabelaları vb önlemlerin alınması acilen gerekmektedir." dedi.
Deva Partisi Karaköprü İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Sütpak ile Karaköprü ilçesi hakkında yaptığımız röportaj;
1-Öncelikle biraz kendinizi tanıtabilir misiniz, siyasete ilginiz ne zamandan ve nereden geliyor?
Öncelikle şahsıma böyle bir fırsat verdiğiniz için teşekkür ederim. 1984 Hilvan doğumluyum. Evli ve bir çocuk babasıyım. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Ön Lisans mezunuyum. Şanlıurfa merkezde sigortacılık, inşaat ve hizmet sektöründe faaliyete bulunmaktayım. 2012’den beri Karaköprü’de ikamet etmekteyim. Siyasete ilgim; gerek yaşadığım ilçe ve ilde, gerekse ülkede mevcut problemlerin çözümüne yönelik, her duyarlı vatandaş gibi benim de ilgim 2005 yılından bu yana devam etmekte. Genel ve yerel siyasetin girdisini ve çıktısını çok uzun bir dönemdir takip eden bir insanım. 2009 yılında Hilvan Belediye Meclis Üyeliğine seçilerek beş yıl görev yaptım. 9 Mart 2020 tarihinde Sn. Ali Babacan liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisinin (DEVA) Karaköprü İlçe Teşkilatının Kuruluşunda; kurucu ilçe başkanımız Sn. Av. Sabri Yetim ve ilçe yönetimine seçilen diğer arkadaşlarımızla birlikte ilçe yönetiminde görev aldım.
2-Deva Partisi Karaköprü İlçe Teşkilatı içerisindeki görevinizden bahsedebilir misiniz?
Kısaca ifade etmek gerekirse, DEVA Partisi Karaköprü İlçe teşkilatında; Yerel Yönetimler, Şehircilik, Doğa Hakları ve Çevre Sorumlusu olarak görev yapmaktayım. Partimizin yerel yönetimler ve şehircilik politikaları ile doğa hakları ve çevre politikaları başkanlıklarının görev alanına giren; yerel yönetimler, kentleşme ve afet yönetimi, çevre, tabiat varlıkları, doğa hakları, iklim değişikliği ve benzeri konularda politika, yaklaşım ve çözüm önerilerinde bulunmak ve Karaköprü ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza anlatmak. Yerel yönetimler, şehircilik, doğa hakları ve çevre konularında Karaköprü‘de yaşanan gelişmeleri, vatandaşlarımızın beklenti ve taleplerini, izlemek, derlemek ve ilgili genel merkez birim başkanlığına; politika oluşturma çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla il başkanlığımıza ileterek, vatandaşlarımızın ve ilçemizin sorunlarına, talep ve beklentilerine yönelik çözüm önerileri tespit etmek ve bu çözüm önerilerini uygulamak.
3-DEVA Partisi Karaköprü İlçe Yerel Yönetimler, Şehircilik, Doğa Hakları ve Çevre Sorumlusu olarak, Karaköprü’de tespit ettiğiniz ve çözülmesi gereken temel sorunlar nelerdir?
Karaköprü daha önce Şanlıurfa merkeze bağlı bir köyken, Haziran 1992 tarihinde belde ve Aralık 2012 tarihli ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak ilçe statüsüne kavuşmuştur. Güncel verilere baktığımızda ilçe nüfusumuz 219 bin 796’dır. Dolayısıyla Karaköprü’de hızlı bir nüfus artışı yaşanmakta buna bağlı olarak kentleşmenin yoğun olarak meydana geldiği bir ilçemizdir. Belirtiğimiz nüfusa ve kentleşmeye oranla ilçe alt yapısı imar planlamaları çok yetersiz kalmakta, bu nedenle trafik yoğunluğu ve birçok trafik kazası yaşanmaktadır. Ayrıca; park sayısı, yeşil alan, sosyal tesis, sağlık tesisi anlamında Karaköprü olarak ciddi eksikliklerimiz söz konusudur. Küçük bir örnek vermek gerekirse Diyarbakır yolu çevik kuvvetten Karaköprü çıkışına kadar Karaköprü halkının karşıdan karşıya geçerken kullanacağı üstgeçit eksikliği bulunmakta.
Yakın dönemde karşıdan karşıya geçen bir vatandaşımız aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Mevcut üstgeçitlerde işlevsiz durumda. Şanlıurfa’da yazın normalin üstünde hava sıcaklığı yaşanmakta; dolayısıyla Karaköprü’de yaşayan vatandaşlarımızın yaz aylarında ailesiyle güven içerisinde zaman geçirebileceği yeşil alanların ve sosyal tesislerin ciddi eksikliğini yaşamakta, mevcut parklar yetersiz kalmaktadır. Karaköprü mesire alanında yazın oluşmakta olan yoğunluk tüm Karaköprü halkının malumudur. Karaköprü’de sağlık anlamında özel iki hastane hariç kamuya ait kadın doğum hastanesi çocuk bölümü olan bir kamu hastanesi mevcut değil. Karaköprü halkımız kadın doğum bölümü ve çocuk bölümü için çok uzakta bulunan Eyyübiye’deki devlet hastanesine gitmek zorunda kalmakta. Karaköprü’deki özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren kafe, lokanta ve benzeri işletmelerimiz Covit19 salgını tedbirleri kapsamında kira desteklerinin yetersizliğinden dolayı çok zor durumdadırlar. Birçoğu iflasın eşiğindedir.
Karaköprü birinci 35 metrelik yolunda yaşanan ve kamuoyuna yansıyan araba yarışı sonucunda gencecik bir kardeşimizin yaşamına mal olan kazanın ve buna benzer kazaların tekrar yaşanmaması için kavis yaya yolu üst geçit yanıp sönen hız sınırını belirten trafik tabelaları vb önlemlerin alınması acilen gerekmektedir. İlgili belediyenin ve il trafik komisyonu il şoförler odasının bu tarz kazaların yaşanmaması için önlem alması gerekmektedir. Karaköprü’yü akşamları eve dönüp konakladığımız bir ilçe statüsünden kurtarıp ilçenin ekonomisine ve esnafının kalkınmasına katkısı olacak büyük bir üniversite kampüsü yatırımı veya Karaköprü’de yeni iş imkânları oluşturularak istihdamına katkı sunacak kamu veya özel yatırımların yapılması gerekmekte. Karaköprü’yü cazibe merkezine dönüştürmemiz gerekmektedir, ilçe olarak çözüm bekleyen birçok problemimiz bulunmaktadır.
4-DEVA Partisi olarak Karaköprü’de çözüm önerilerinizden veya daha yaşanabilir güzel bir Karaköprü için projeleriniz ve hedeflerinizden bahseder misiniz?
Öncelikle belirtmekte fayda var. Karaköprü Şanlıurfa’nın ve hepimizin nadide ve güzel bir ilçesidir. Bir örnekle özetlemek gerekirse nasıl hepimizin İstanbul’la dolaylı da olsa bir bağımız varsa her Urfalı’nın da Karaköprü ile bir bağı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla kıymetini değerini çok iyi bilmemiz gereken eksiğiyle fazlasıyla güzel bir ilçemiz Karaköprü.
DEVA Partisi olarak ilçe başkanımız Karaköprü’nün tüm problemlerin farkında olan Sn. Av. Sabri Yetim başkanımız ve benim de dahil olduğum ilçe teşkilatımızdaki liyakatli kadrolarımızla deva partisi olarak Karaköprü’de yukarıda değindiğimiz birçok problemin çözümü için çalışarak sorunları yerinde tespit ederek çözülmesi için Karaköprü DEVA Partisi İlçe Teşkilatı olarak her türlü çabayı göstereceğimizden kimsenin ve Karaköprü halkımızın şüphesi olmasın, gelecek genel ve yerel seçimlerde Karaköprü halkımızın DEVA Partimize olan desteğiyle daha yaşanabilir, bir Karaköprü için yürüyüş yollarının yapıldığı daha fazla yeşil alanların Karaköprüye kazandırıldığı bisiklet yollarının yapıldığı, Karaköprü halkımızın faydalanacağı daha fazla sosyal tesisin yapıldığı daha güzel bir Karaköprü için halkımızın teveccühüyle DEVA Partisiyle kavuşacaktır. Kırsal mahalle ve köylerimizin yol, alt yapı konusunda ciddi problemleri bulunmaktadır.
'Karaköprülü için ayrılan kaynak her bir Karaköprülü için harcanacaktır'
Bir hususu özelikle belirtmek istiyorum her Karaköprülü için ayrılan kaynak her bir Karaköprülü için harcanacaktır. Malumunuzdur geçenlerde Siverek Belediyesinde yaşanan ve kamuoyuna yansıyan ve belediye başkanının istifasıyla sonuçlanan tatsız hadiseler kamuoyuna yansımıştır. Gelecek yerel yönetimlerde DEVA Partimizle halka hesap verebilen şeffaf bir belediyeciliği hedeflemekteyiz. Aile ve aşiret belediyeciliğinin Şanlıurfa ve ilçelerine hizmet konusunda yaşattığı aksaklıkların yerine, DEVA Partimizle liyakata dayalı işinin ehli kadrolarla hizmet edilecektir. Yerel kaynakların yetersiz kalması halinde Karaköprü için DEVA Partisi olarak Karaköprü’de ekonominin, iş ve istihdamın kamu ve özel yatırımların gelmesi ve ilçemizin gelişmesi için her türlü çaba harcanacaktır. Deva Partimizle Karaköprü sadece akşam eve gelinip konaklanan bir ilçeden ziyade tüm yönleriyle örnek bir ilçe yapmaya çalışacağız.
DEVA Partisi olarak Karaköprü’müzün gelişmesi için ilçemizdeki mevcut eksikleri tüm yönleriyle araştırıp ilçemize yakışacak en iyi ve en güzel projelerin Karaköprü’de uygulanması için çalışacağız. Karaköprü’nün yaşanabilir ilçe statüsü konusunda Türkiye’de ilklerin arasına girmesi için Karaköprü halkımızın desteğiyle her türlü çabayı DEVA Partisi olarak ortaya koyacağımızdan hiçbir Karaköprülü vatandaşımızın tereddüdü olmasın.
5-Son olarak gelecek genel ve yerel seçimlerde DEVA Partisinin Şanlıurfa siyasetine etkisi nasıl olur, DEVA Partisi parti ve kadro olarak Şanlıurfa’nın problemlerine çözüm olabilir mi?
Ebetteki çözüm olabilir, DEVA partimizin programını incelediğimizde çok uzun zaman üzerinde çalışılmış ve ülkemizin güncel olsun tarihsel olsun bir çok problemine makul ve uygulanabilir çözümlerin bu programda olduğunu bulabilirsiniz. DEVA Partisi ülkemizde siyasetin bir kutuplaştırma ayrıştırma aracı olmadığını, mevcut birçok siyasetçi ve siyasi parti tarafından siyasetin bu şekilde algılatılmasına uzun dönemde son verecek bir partidir. DEVA Partisi ülkemizin temel sorunlarının çözümü konusunda üzerinde çok uzun dönem çalışılmış bir program ve kadroyla yola çıkmıştır.
Şanlıurfa özelinde bir değerlendirme yapmak gerekirse bugün sokağa inip Şanlıurfalılara sorduğumuzda Şanlıurfalıların siyasetten beklenti konusunda ve problemlerinin çözümü konusunda ciddi bir memnuniyetsizlik içerisinde olduğunu gözlemlemekteyiz. Bununla birlikte Şanlıurfa adına Şanlıurfa’nın gelişmesi adına çalışan çabalayan birçok siyasetçi yazar gazeteci iş insanı aydın bulunmakta bunları da görmek ve taktir etmek durumundayız. Şanlıurfa adına çabalayan samimi herkes baş tacıdır. Farklı siyasi partilerde yer almamız Urfa adına gösterilen iyi çabaları taktir etmemize engel değildir.
'Şanlıurfa siyaseti, Urfa’nın yararı için bu kutuplaşmadan kurtulmalıdır'
Şanlıurfa siyaseti Urfa’nın yararı için bu kutuplaşmadan kurtulmalıdır. Şanlıurfa söz konusu olduğunda her şey bir kenara bırakılıp elimizi taşın altına koymak durumundayız. DEVA Partimizin Şanlıurfa’nın temel sorunlarının çözümü konusundaki yaklaşımları Deva Partimizin İl Başkanı Sn. Av. Ahmet Tüysüz tarafından ve il teşkilatımız tarafından ortaya konulan beyan çözüm öneri ve yaklaşımlarında da bulabilirsiniz. DEVA Partimizin Karaköprü ilçe teşkilatının bir üyesi olarak belirtmek gerekirse, Şanlıurfa birçok ilden birçok konuda daha avantajlı konumdadır. Hem coğrafi bakımdan hem de tarihsel ve inanç turizmi, verimli tarım alanları bakımından olsun doğuyla batıyı bağlayan yolların kesişme noktası olması bakımından çok şanslı bir ilimizdir.
Gelecekte DEVA Partimizin Urfa halkına layık liyakatli kadrolarıyla Şanlıurfa’da tarih turizmi inanç turizmi, konaklama, tarımla ilgili çiftçilerimizin biriken sorunları DEDAŞ sorunu şehrimizin sağlık yatırımı konusundaki eksiklikleri, ulaşım problemleri, işsizlik sorunu, mevsimlik tarımda çalışanlarımızın sorunu vb. birçok problemin çözümüne DEVA Partimizle kavuşacaktır, Şanlıurfa’nın ülkemizde ulusal medyada kimi zaman olumsuz olay ve imajların ön plana çıkarılmasından ziyade, DEVA Partimizle Şanlıurfa’nın güzel ve önemli değerlerinin ön plana çıkarıldığı, turizm konusunda, tarımsal üretimin gelişmesi ve sanayileşmesi konusunda, yatırımın çekilmesi iş ve istihdamın yaratılması konusunda DEVA Partimizin tüm kadrolarıyla Şanlıurfa’mızın desteğiyle genel ve yerel seçimlerde Şanlıurfa halkımızın teveccühüyle başarı elde edeceğine inanıyorum. Kendimizi ifade etme şansı verdiğiniz için size de ayrıca çok teşekkür ederim, tüm Karaköprü halkımıza ve Şanlıurfalılara saygılarımı sunarım.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan