Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Şanlıurfa Valiliği’nden EYP Açıklaması
Şanlıurfa Valiliği'nden EYP Açıklaması

Şanlıurfa Valiliği’nden EYP Açıklaması

(RHA AJANS/RHA)-Şanlıurfa Valiliği, Rasulayn'da yola tuzaklanan ve kontrollü bir şekilde imha edilen el yapımı patlayıcılar hakkında açıklama yaptı.

Şanlıurfa Valiliği, Rasulayn'da yola tuzaklanan ve kontrollü bir şekilde imha edilen el yapımı patlayıcılar hakkında açıklama yaptı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada,''Valiliğimiz koordinasyonunda Emniyet Genel Müdürlüğümüzce danışmanlık hizmeti verilen Suriye Telabyad ilçesi kırsalında, yerel kolluk ve Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurlarınca PKK/KCK-PYD/YPG’li teröristlerin bombalı araç saldırısı düzenleyecekleri yönünde alınan istihbarat üzerine, 05.02. 2021 günü saat 23:30 sıralarında gerçekleştirilen yol kontrollerinde bir araçta yapılan aramada; araca yerleştirilmiş patlamaya hazır el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirilmiş olup, aracın şoförüyle birlikte toplam ( 2) kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, el yapımı patlayıcı (EYP) yüklü ikinci bir aracın bilgisinin alınması üzerine yapılan arama ve kontrol faaliyetleri neticesinde, 06.02.2021 günü patlayıcı düzeneği kurulu ikinci bir araç daha ele geçirilmiştir. Yakalanan her iki araç, gerekli işlemlerin tamamlanmasının akabinde güvenli alanlara çekilerek kontrollü bir şekilde patlatılmış ve yerel adli makamlarla koordinasyon sağlanarak tahkikata başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''ifadelerine yer verildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Besyo ve Pomem Kursu Öğrencileri Başkan Canpolat’a Teşekkür Etti

Haliliye Belediyesi tarafından eğitimlerin devam ettiği BESYO ve POMEM kurslarına katılan gençler, hayallerine hazırlanıyor. Antrenörler eşliğinde parkurlara hazırlanan gençler, ücretsiz olarak verilen kurs dolayısıyla Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan