Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / CHP’li başkan Alagöz: Urfa’ya bak, eğitimdeki başarısızlığı gör!
CHP’li başkan Alagöz: Urfa'ya bak, eğitimdeki başarısızlığı gör!

CHP’li başkan Alagöz: Urfa’ya bak, eğitimdeki başarısızlığı gör!

(RHA AJANS/RHA) – CHP Haliliye İlçe Başkanı Avukat İbrahim Halil Alagöz, “Şanlıurfa'da önce Göbeklitepe'ye dikilen, üstünde “Gökyüzüne bak ayı gör” yazılı monolit, daha sonra Karaköprü Belediyesi tarafından parka dikilmiş. Biz de "Şanlıurfa’ya bak eğitimdeki başarsızızlığı gör" diyoruz” dedi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi EBA’ya erişimde en şansız bölge olarak yer aldı. İller bazında da Şanlıurfa'nın EBA'ya erişememe durumunda ilk sırada olduğu görüldü. 633 bin 207 öğrenci bulunan Şanlıurfa'da %56, 2 oranıyla 349 bin 380 öğrencinin EBA'ya hiç giriş yapamadığı sonucu ortaya çıktı.

“BU TABLO YÖNETİCİLERİMİZİN YÜZ KARASIDIR”
Yaşanan olaya bir tepkide CHP Haliliye İlçe Başkanı Avukat İbrahim Halil Alagöz’den geldi.
Alagöz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Şanlıurfa'da önce Göbeklitepe'ye dikilen, üstünde “Gökyüzüne bak ayı gör” yazılı monolit, daha sonra Karaköprü Belediyesi tarafından parka dikilmiş.
Biz de "Şanlıurfa’ya bak eğitimdeki başarısızlığı gör" diyoruz. Esasında her imkan ve olanağa sahip olan Şanlıurfa, ne büyük tezatlıktır ki neredeyse her alanda en geride kalmış şehir. Bu başarısızlığın temelinde de en başta eğitim yatmaktadır. Çünkü eğitime hiç önem vermiyor, desteklemiyoruz ve bu yüzden eğitim alanında ya en sonda oluyoruz yada en sonlarda. Örnek vermek gerekirse, LGS başarı sıralamasında en son sıraya girdik. Şimdi de Eğitim Bilişim Ağı EBA’ya erişimde şehirler arasında sonuncu olduk. Bilindiği üzere dünyayı ve ülkemizi sarsan Koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi ve eğitim internet üzerinden verilmeye başlandı. Ancak Türkiye'de öğrenciler bilgisayar, tablet, internet ağının kısıtlı olması vs. nedenlerle internet üzerinden eğitim almada pek başarılı olamadı. Güneydoğu bölgesi de, bu anlamda en kötü durumdaki bölge olurken, maalesef Şanlıurfa da en son sıradaki şehir oldu. Şanlıurfa'da 633.207 öğrenciden 349.380’i, yani %55,2’si, EBA’ya hiç girememiş. Yani Şanlıurfa'da öğrencilerimizin yarısından fazlası pandemi döneminde hiç eğitim alamamış.
İşte “Ceketimizi asar yine kazanırız.” zihniyetinin Şanlıurfa’yı getirdiği nokta. İktidarın kalesi Şanlıurfa’nın içler acısı tablosu. Eğitimde son sıradayız.
İktidar bir tarafta uzaya çıkmaktan bahsederken, diğer tarafta öğrencilerine internete erişim imkanı sağlayamıyor. Yeryüzünde bir kaç metre mucur dökmeyle övünürken, diğer taraftan internetten çocuklarımıza eğitim veremiyor. Ancak buna rağmen gündemi uzaya çıkmayla meşgul ediyor. Bu, en basitiyle halkın aklıyla alay etmektir.
Toplumun tüm kesimleri, özellikle de Şanlıurfalı hemşerilerimizin kendini bir silkelemesi ve bu gidişatta dur demesi lazım. Yoksa her gün dibe batıyoruz. Bu kayıp da bu ayıp da hepimizindir.
Bu tablo yöneticilerimizin yüz karasıdır.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan