Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / 1 Mart’ı sabırsızlıkla bekleyen öğrencileri üzecek haber! Yüz yüze eğitim yine ertelendi
1 Mart'ı sabırsızlıkla bekleyen öğrencileri üzecek haber! Yüz yüze eğitim yine ertelendi

1 Mart’ı sabırsızlıkla bekleyen öğrencileri üzecek haber! Yüz yüze eğitim yine ertelendi

(RHA AJANS/RHA) – 81 ilde yüz yüze eğitime geçiş için, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine kararı beklenecek. Yeni kararlar alınıncaya kadar mevcut tedbirler uygulanmaya devam edecek.
Şubat ayının ilk Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimle ilgili, "Uzaktan eğitimin temeli olan internete erişimdeki sınırlılığı dikkate alarak köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık. Ancak vaka artışı yaşanması halinde yeniden ara verilebilecek. Yavrularımızın kaybına tahammülümüz olamaz. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak." demişti.
1 Mart itibari ile aynı zamanda il bazındaki verilerin değerlendirilip normalleşme sürecinin de başlatılacağı duyurulmuştu.
KABİNE, PAZARTESİ TOPLANACAKTüm gelişmeler sonrası izlenecek süreç için yol haritası 1 Mart Pazartesi günü toplanacak Kabine'de netleştirilecek. Bu sebeple İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen yazı ile 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilin içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarınca gerekli adımların atılacağı duyuruldu.
Bu duyuru sonrası Valiliklerden, Mart ayı itibarıyla okulların açılmasına ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamalarda, "1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır." denildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan