Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Viranşehir’de Şanlı Zaferin Yıl Dönümü Kutlandı
Viranşehir'de Şanlı Zaferin Yıl Dönümü Kutlandı

Viranşehir’de Şanlı Zaferin Yıl Dönümü Kutlandı

Türk ulusunun şanlı zaferlerinden 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde de törenlerle kutlandı.

VİRANŞEHİR’DE ŞANLI ZAFERİN YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
Türk ulusunun şanlı zaferlerinden 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde de törenlerle kutlandı. Hükümet Konağı önünde, pandemi kuralları kapsamında düzenlenen törene; Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Belediye Başkanı Salih Ekinci, Garnizon Komutanı Piyada Yarbay Yasin Topal, mülki amirler, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Anıta Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve 106 yıl önceki coşku ile İstiklal Marşı okundu. Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, törenden sonra gazetecilerin günün anlam ve önemine ilişkin sorularını yanıtlarken, 18 Mart’ın Türk tarihinin altın sayfalarından birisi olduğunu söyledi.
Tarihin kaydettiği en büyük savaşlardan birisinin Çanakkale Savaşı olduğunu vurgulayan Başkan Ekinci, “Dünya tarihi, metre kareye altı bin merminin düştüğü böylesi bir savaşı ne görmüş ne de tanımıştır. Kahraman ecdadımız, bu öldürücü silâhların tehdidine karşı iman dolu göğsünü siper etmiş, bir gül bahçesine girercesine din ve vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiştir” dedi.
Ekinci, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde kahramanları minnetle andıklarını belirterek, “Çanakkale savaşı, Yüce Rabbimizin ‘Size karşı savaş açanlara, Allah yolunda olarak savaşın’ emrine uyarak cepheye atılan kahraman ecdadımızın destanıdır. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi saygı,minnet ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.
Törenler daha sonra Viranşehir Kız Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikle devam etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da Şok Uygulama: Çeşitli suçlardan aranan 11 şahıs yakalandı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, düzensiz göçle mücadele, asayiş ve narkotik suçlarla mücadele kapsamında şok uygulama gerçekleştirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan