Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Ahmet Can yazdı: Dikkat! Urfa’da asayiş berkemal
Ahmet Can yazdı: Dikkat! Urfa’da asayiş berkemal

Ahmet Can yazdı: Dikkat! Urfa’da asayiş berkemal

Aslında bu yazıyı uzun zamandır yazmak istiyordum. Kısmet bu güneymiş. Başlıktan da anlaşılacağı üzere yazımızın konusu güvenlik üzerine…
Asayiş şüphesiz bir toplumun güvenle bir arada yaşabilmesi, bir kentin geleceği olan çocuklarımızın güvenle sokakta gönüllerince oyun oynayabilmesi için olmazsa olmazlardandır.
Yapılan bir başarı var ise onu söylemekten çekinmemeliyiz… Bu yazımda siz değerli okuyucularımızı Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürmek istiyorum.
Tarihler 27 Eylül 2019’u gösterirken İl Emniyet Müdürlüğü görevini Selçuk Doğuş devraldı. Şimdi de İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş’un önderliğinde Urfa polisinin kaçakçısından hırsızına, zehir tacirinden cinayet zanlısına, terör suçlarına kadar kimseye aman vermemesine ve şehirde asayişi sağlamak adına neler yaptığına bakalım.
Hemen her meslekte olduğu gibi polislikte de motivasyon çok önemli. Eğer motivasyonunuz yoksa bırakın suçluyu yakalamayı, izini dahi süremezsiniz. Ancak İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş kent genelinde emniyet mensupları arasında motivasyonu öyle güzel sağlamış ki, ne suçlu kaçabiliyor ne de zehir taciri çocuk ve gençlerimizi zehirleyebiliyor. Karakol kapısında nöbet tutan polislerden, emniyet müdür yardımcılarına kadar herkes kentin asayişi için kolları sıvadı.
Cinayet, gasp, banka soygunu gibi asayiş olayları, polis muhabirliği dilinde, “sıcak haber” olarak adlandırılır. Polis telsizinden ya da kaynağınızdan bu tür bilgiler aldığınızda, anında olay yerine gider ve başlarsınız çalışmaya. Ancak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sıcak olaylarda ve yakalanan zanlılarda veya asayiş olaylarında basın mensuplarını anında bilgilendirdiği için vatandaşlarda emniyet mensuplarının yaptığı çalışmalardan anında haberdar oluyor.
Özellikle kentin bazı bölgelerinde bile sürekli nöbet tutan çevik kuvvet veya sokaklarda sürekli devriye atan yunus polislerini bile görmek vatandaş için asayişin sağlanması adına neler yapıldığının şüphesiz en büyük göstergesi.
Sadece asayişle de yetinmeyen Urfa polisinin kentte birkaç küçük yavrumuzun da isteklerine anında cevap vermesi ve hediyeler ile kapılarına kadar gitmesi de yüzümüzde sıcak gülümsemelere neden olan hareketlerdi diyebiliriz.
Şanlıurfa’da İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya da 7/24 aktif
Yürütülen çalışmaların farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan çalışmalarda sosyal medya hesaplarından vatandaşlara sunuluyor.
Polis ülkemizin, içerdeki malımızın ve canımızın yorulmaz bekçileridir.
Kısacası Şanlıurfa’da asayiş berkemal diyelim.
 
 
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan