Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / İl Milli Eğitim’de bir skandal daha! Okullarda öğrencilerden para mı toplandı?
İl Milli Eğitim’de bir skandal daha! Okullarda öğrencilerden para mı toplandı?

İl Milli Eğitim’de bir skandal daha! Okullarda öğrencilerden para mı toplandı?

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kent genelinde 2,3 ve 4’üncü sınıflara deneme sınavı yapıldı. Soru kitapçığı dijital ortamda hazırlandı ve okul müdürlerine gönderildi. Ancak okul müdürleri iddiaya göre öğrencilerden para topladı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde skandal ve iddiaların ardı arkası kesilmek bilmiyor. İddiaların yenisinde ise deneme sınavı adı altında öğrencilerden para toplandığı yönünde.
 
HEM PARA TOPLANDI HEM EXCEL ORTAMINA AKTARILDI
İddiaya göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kent genelinde 2,3 ve 4’üncü sınıflara deneme sınavı yapıldı. Soru kitapçığı dijital ortamda hazırlandı ve okul müdürlerine gönderildi. Okul müdürleri soruları bütçeleri olmadığı için çocuklardan para toplayarak fotokopi yapıp sınavı yaptı. Sonrasında ise optik okuyucu olmadığı için öğretmenler çocukların verdikleri cevapları tek tek kendilerine verilen Excel ortamına aktardı.
 
YÜZ YÜZE EĞİTİM YENİ BAŞLAMIŞKEN BU SINAV NEDEN?
Yaşanan bu iddialardan sonra bazı veliler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tepki gösterdi. Veliler, pandemiden dolayı verilen yüz yüze eğitimin yeni başladığı bu dönemde neden böyle bir sınava gerek duyulduğunu sordu.
 
ÖĞRETMENLER EĞİTİMLE Mİ İLGİLENECEK SINAVLA MI?
Öğretmenlerin yüz yüze eğitime geçerken işlemesi gereken o kadar eksik konu varken bu tür angarya işlerle meşgul edilmeleri ise birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Öğrencilerin işlemedikleri konular dururken acemice yapılan sınavla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer’in ne tür bir cevap vereceği ise merak konusu oldu.
 
EĞİTİM SENDİKALARI BU SINAVDAN HABERDAR MI?
Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı bu deneme sınavından kent genlinde faaliyet gösteren eğitim sendikalarının haberdar olup olmadığı ise bilinmezliğini koruyor.
 
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan