Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Değişen risk haritası sonrası ilk hafta sonu! Urfalılar sokağa çıkabilecek mi?
Değişen risk haritası sonrası ilk hafta sonu! Urfalılar sokağa çıkabilecek mi?

Değişen risk haritası sonrası ilk hafta sonu! Urfalılar sokağa çıkabilecek mi?

(RHA AJANS/RHA) – Artan vakalar sonrası Türkiye'nin koronavirüs risk haritası değişti. 17 olan 'çok yüksek riskli' il sayısı bir ayda 58'e yükseldi. Bu sebeple kırmızı renkli illerde pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına cumartesi günleri de eklendi.

Koronavirüs vaka sayılarındaki durdurulamayan artış nedeniyle pazartesi günü gerçekleşen Kabine toplantısı sonrasında yeni kısıtlama kararları açıklandı.
Vaka sayıları ile orantılı bir şekilde koronavirüs risk haritası da güncellendi. Durumun ciddiyetine göre mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renklerinde gösterilen illerde buna bağlı olarak farklı tedbirler uygulanacak. 
Mavi ile gösterilen düşük risk grubunda yer alan il sadece Şırnak; sarı ile gösterilen orta risk grubunda yer alan illerse Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van olarak açıklandı.
Hafta sonlarında ise düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.
Genelgeye göre hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan