Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Bahar mevsimi emlak piyasasını canlandırdı: Urfa’da kirada artış var
Bahar mevsimi emlak piyasasını canlandırdı: Urfa'da kirada artış var

Bahar mevsimi emlak piyasasını canlandırdı: Urfa’da kirada artış var

(RHA AJANS/RHA) – sahibinden.com ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğinde hazırlanan "Konut Piyasası Görünümü" raporuna göre, baharın başlaması ile birlikte satılık ve kiralık konut piyasalarında canlanma gözlemlendi.

sahibinden.com'dan yapılan açıklamaya göre, BETAM'ın sahibinden.com'un verileri ile hazırladığı "Konut Piyasası Görünümü" raporunun dördüncüsü yayınlandı.
sahibinden.com ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğinde hazırlanan "Konut Piyasası Görünümü" raporuna göre, baharın başlaması ile birlikte satılık ve kiralık konut piyasalarında canlanma gözlemlendi.
İlan satış fiyatlarının 2021 Mart ayında da geçen yılın aynı dönemine göre bütün büyükşehirlerde arttı. Satılık konut ilan metrekare fiyatlarının en hızlı arttığı iller Mardin (yüzde 65,1), Aydın (yüzde 61,7), Diyarbakır (yüzde 55,6), Şanlıurfa (yüzde 53,4) ve Antalya (yüzde 49,1) olurken, en düşük artışların görüldüğü iller İstanbul (yüzde 29,4), Kocaeli (yüzde 29,2), Erzurum (yüzde 28,9), Van (yüzde 27,1) ve Trabzon (yüzde 25,3) oldu.
URFA’DA KİRADA ARTIŞ VAR
Mart ayında yıllık ortalama kira artışı ülke genelinde yüzde 21 olurken büyükşehirlerde cari kira artışlarının arasında büyük farklılık oluştu. En yüksek yıllık kira artışının görüldüğü iller Kahramanmaraş (yüzde 46,8), Diyarbakır (yüzde 43,2), Muğla (yüzde 42,2), Mersin (yüzde 40,5) ve Şanlıurfa (yüzde 37,1) oldu. İncelenen 30 büyükşehir arasında sadece Van'da kiralarda düşüş görülmüştü (yüzde 1). En düşük kira artışının görüldüğü iller ise Erzurum (yüzde 11,4), Ankara (yüzde 10,8), Antalya (yüzde 10,3) ve Trabzon (yüzde 5,6) oldu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan