Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / HÜDA-PAR İl Başkanı Özaslan: Adalet ilkesi çerçevesinde yepyeni bir anayasa oluşturalım
HÜDA-PAR İl Başkanı Özaslan: Adalet ilkesi çerçevesinde yepyeni bir anayasa oluşturalım

HÜDA-PAR İl Başkanı Özaslan: Adalet ilkesi çerçevesinde yepyeni bir anayasa oluşturalım

(RHA AJANS/RHA) – HÜDA-PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, “Türkiye’nin 100,200 yıllık ileriki hedef ve planlarını göz önünde bulundurarak öyle bir anayasa oluşturalım ki, toplumun bütün kesimlerini kucaklayıcı olsun. Fikir özgürlüğü ön planda olsun. Halkı ve insanı önceleyen, insanı merkeze alalım ve şunu söyleyelim devletin değişmez ilkesi adalet olsun. Bu adalet ilkesi çerçevesinde yepyeni bir anayasa oluşturalım” dedi.
HÜDA-PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Yeni Anayasa çalışmaları kapsamında Ruha Haber Ajansı’nı ziyaret etti.
Ziyarette HÜDA-PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, parti yöneticiler, Ruha Haber Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Dodanlı ile Süleyman Turan hazır bulundu.
Ruha Haber Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Dodanlı ile Süleyman Turan, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
“ŞU ANDA TÜRKİYE’DE EN ÇOK GÜNDEMDE OLAN KONULARDAN BİRİSİ DE YENİ BİR SİVİL ANAYASANIN OLUŞMASI”
Yeni anayasa çalışmaları Türkiye gündeminde olduğunu ifade eden HÜDA-PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, “Şu anda Türkiye’de en çok gündemde olan konulardan birisi de yeni bir sivil anayasanın oluşması. Bu sivil ve adil bir anayasanın oluşabilmesi için biz HÜDA-PAR olarak şu anda Türkiye’de ciddi bir çalışma başlattık, bununla ilgili bir hazırlığımızı yaptık. Bu hazırlığımızı da yaparken fikir ve önerilerimizi siyasi partilerle, STK’larla, medya mensuplarıyla ve toplumun bütün kesimleriyle paylaşıyoruz. Fikir ve önerilerimizi sunuyoruz. Diyoruz ki, siz inceleyen, sizin de fikir ve önerileriniz varsa bize iletin, bunu hep beraber değerlendirelim. Biz şunu savunuyoruz diyoruz ki, şu anda biz 2021 yılında yaşıyoruz. Ve sokağa inan gençlere sorun, yetişkin insanlara sorun, yaşlı insanlara sorun. Herkes şunu söyleyecektir. Türkiye neden darbeci generallerin oluşturduğu anayasa ile yönetilsin. Herkes bu soruyu soruyor. Bizde tekrar bu soruyu gündeme getiriyoruz. Diyoruz ki neden biz darbeci generalleri yargıladık? Onları yargıladık ama onların hazırladığı anayasa hala yerinde duruyor. O zaman gelin o anayasayı da ortadan kaldıralım” dedi.
“YETER Kİ, BUNUN İÇİN İSTEYELİM VE ÇALIŞALIM”
İl Başkanı Özaslan, “Toplumun tüm kesimlerinin uzlaşacağı yeni bir anayasanın imkânsız olmadığını vurgulayarak, Ortadan kaldırmaktan kastım nedir? Onu bir kenara bırakalım, Türkiye’nin şu anki ihtiyacına bianen, Türkiye’nin 100, 200 yıllık ileriki hedef ve planlarını göz önünde bulundurarak öyle bir anayasa oluşturalım ki, toplumun bütün kesimlerini kucaklayıcı olsun. Fikir özgürlüğü ön planda olsun. Halkı ve insanı önceleyen, insanı merkeze alalım ve şunu söyleyelim devletin değişmez ilkesi adalet olsun. Bu adalet ilkesi çerçevesinde yepyeni bir anayasa oluşturalım. Eski anayasayı yamalı bohçaya çevirmeyelim. Burada yuvarlak bir masa oluşsun. Toplumdaki bütün katmanlar, bütün kesim gelsin, akademisyenlerimiz gelsin. Meclisteki ve meclis dışındaki bütün siyasi partiler gelsin. Herkes fikir ve önerisini söylesin ama gelirken de kimsenin kırmızı çizgisi olmasın. Ön şart, ön kabullerle gelmeyelim. Bir aya gelelim, bir konuşalım. İnşallah ideal bir anayasa oluştururuz hep beraber. Biz istersek çok rahatça bunu yapabiliriz. Yeter ki, bunun için isteyelim ve çalışalım” diye konuştu.
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan