Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Şanlıurfa’da beyaz altın mesaisi: Ekimine başlandı
Şanlıurfa’da beyaz altın mesaisi: Ekimine başlandı

Şanlıurfa’da beyaz altın mesaisi: Ekimine başlandı

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa'nda ekim zamanı gelen pamuk toprakla buluşuyor. Baharın gelmesiyle nadasa bıraktıkları tarlaları ekime hazır hale getiren çiftçilerin umudu fiyatların da yüksek olması.
Şanlıurfa'da pamuk ekim sezonu başladı.
Sezonun başlamasıyla çiftçiler tarlalarını beyaz altın tohumuyla buluşturuyor.
TÜRKİYE’NİN PAMUK İHTİYACININ YARISI URFA’DAN KARŞILANIYOR
Türkiye'nin pamuk ihtiyacının yarısına yakınının karşılandığı Şanlıurfa'da çiftçiler pamuk ekimine başladı. Kentte geçen yıl sonbahar aylarında etkili olan yağış nedeniyle ikinci ürün olarak ekilen pamuğun bir kısmının hasadı yapılamamıştı.
Baharın gelmesiyle nadasa bıraktıkları tarlaları ekime hazır hale getiren çiftçilerin umudu fiyatların da yüksek olması.
ÇİFTÇİLER, PAMUK ÜRETİMİNDE ARTIŞ HEDEFLİYORLAR
Bu yıl pamuk ekim alanında yüzde 20'nin üzerinde artış beklediklerini dile getiren çiftçiler, pamuk üretiminde de artış hedeflediklerini vurguladı. Stratejik bitki olması nedeniyle ekim alanı her geçen yıl artan Şanlıurfa pamuğu, lifiyle tekstil, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlanıyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan