Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Antep bölgeyi sırtladı: Urfa ancak arkasından ekmek bansın
Antep bölgeyi sırtladı: Urfa ancak arkasından ekmek bansın

Antep bölgeyi sırtladı: Urfa ancak arkasından ekmek bansın

(RHA AJANS/RHA) – Gaziantep ise dış ticarette Bölgenin lokomotif şehri olarak Nisan ayını 883 milyon 576 bin dolarlık ihracatla tamamladı ve önceki yıla göre %91,4’lik artış oranı yakaladı. Şanlıurfa ise 12,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), günden güne yükselttiği ihracat performansını Nisan ayında yeni rekorlarla taçlandırdı.
Geride bıraktığımız ayda Bölge ihracatı, bir önceki yılın Nisan ayına göre %86,1 oranında artarak 1 milyar 10 milyon 795 bin dolar seviyesinde gerçekleşti. Gaziantep ise dış ticarette Bölgenin lokomotif şehri olarak Nisan ayını 883 milyon 576 bin dolarlık ihracatla tamamladı ve önceki yıla göre %91,4’lik artış oranı yakaladı.
Gaziantep, Nisan ayındaki 883 milyon 576 bin dolarlık ihracatıyla Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleştiren beşinci ili olmayı sürdürüyor.
Kahramanmaraş 118,7 milyon dolar, Mardin 77,6 milyon dolar, Malatya 29,6 milyon dolar, Diyarbakır 21,3 milyon dolar, Şanlıurfa 12,5 milyon dolar, Adıyaman 10,7 milyon dolar ve Kilis 4,6 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdi.
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan