Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / “Çözüm Yine Gençliktedir”
“Çözüm Yine Gençliktedir”

“Çözüm Yine Gençliktedir”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfaİl Gençlik Çalışmaları Başkanı Av. İbrahim ASOĞLU,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına ilişkin bir mesaj yayımladı.

“ Kurtuluş savaşımızın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919; esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, hiçbir zorluğa boyun eğmeyen Milletimizin ve biz gençlerin var olma mücadelesinin ilk adımıdır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır. Bu ilk adımda yakılan “İstiklal Meşalesi” Amasya, Erzurum ve Sivas’dan  geçerek elden ele, dilden dile tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.
Esaret altındaki mazlum milletlere de ışık olan bu kurtuluş mücadelesiyle milletimiz;  vatan ve bayrak sevgisini ve özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, ne yazık ki mevcut kötü yönetim sonucu her geçen gün kaybolmakta ve umut yitirilmektedir. Hergün genç işsizlik artmakta, likayat gözetilmeden adam kayırılmakta, gençlerimiz maddi imkansızlıktan dolayı intihar etmekte ve beyin göçü gerçekleşmektedir. Bunu engelleyecek olan yine biz gençleriz. Geleceğin teminatı biz gençler olarak Samsuna ayak basan ulu önderimizin umudunu örnek alıp, umudumuzu yitirmeyip, mevcut kötü yönetimle demokratik yollarla mücadele edip yarınlara kendimizi hazırlayacağız.
Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Sizler, ecdadımızdan aldığınız ilhamla Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak kudrete ve vizyona sahipsiniz. Bu vatan, bu bayrak, bu bayram sizindir ve sizlere emanettir. Bu emanete ilelebet sahip çıkacağınıza, şanlı bayrağımızı daima en yüksekte dalgalandıracağınıza inancım tamdır.’
 Bu duygu ve düşüncelerle; başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan